Dag van nationale rouw

Het is ons allemaal niet ontgaan dat er zich vorige week donderdag iets verschrikkelijks heeft voorgedaan. Hoewel voor de meesten van ons het normale leven gewoon doorgaat, zijn er ook (veel te) veel mensen die het sinds deze bewuste dag zonder één of meerdere dierbaren moeten stellen.

Gisteravond heeft het kabinet woensdag 23 juli voor het eerst sinds 1962 af te roepen als een dag van nationale rouw. Burgers mogen zelf weten wat ze hiermee doen, echter hangen op alle overheidsgebouwen de vlaggen halfstok en wordt er omstreeks 16.00 uur, het moment waarop de vliegtuigen met daarin de eerste lichamen van de slachtoffers aankomen in Eindhoven, een minuut stilte gehouden. Daarnaast zullen er op diverse tijdstippen gedurende de dag in veel steden en dorpen de kerkklokken klinken.

Ondanks dat ik zelf niemand kende die deel uit maakte van de passagiers aan boord van vlucht MH17, vind ik het ongepast om op een dag als vandaag een happy go lucky artikel te plaatsen. Vandaar dat er vandaag op OMF geen recept of artikel van een ander kaliber wordt gepubliceerd.

Morgen gaan we gewoon weer op de normale toer verder met een video in de ochtend en ’s middags de eerste Snapshot Diary vanuit Stavanger, voor nu sta ik even stil bij de mensen die het leven hebben gelaten op donderdag 17 juli en iedereen die hier op de een of andere manier ongewenst bij betrokken is geraakt.

nationale rouw 2

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Ik ben net terug van vakantie en heb gemist dat het vandaag een nationale rouwdag is. Goed dat je hier aandacht aan besteed.

 2. Florina says:

  Respect
  Héél gepast dat je dit doet. Een voorbeeld voor anderen.

 3. Respect!

 4. Marieke says:

  Respect dat je vandaag je artikelen aanpast, zo zouden er meer moeten zijn.

 5. Joyce says:

  Erg mooi geschreven en respect. Ik wilde zelf ook graag een artikel schrijven, maar ik ben er ook gewoon stil van… ik heb er geen woorden voor en ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Ik heb er daarom maar voor gekozen om mijn ingeplande artikelen online te laten komen. Hoe dan ook blijf je er elke keer weer mee bezig en blijft het bizar.

 6. Rebecca says:

  Ik vind dat je dit heel mooi hebt omschreven. Goede beslissing en ook belangrijk om erbij stil te staan.

 7. MARCIA DE BOER-DE WAERSEGGER. says:

  IK VIND,DAT DE SLACHTOFFERS WAARDIG EN RESPECTVOL HERDACHT ZIJN,GROOT RESPECT EN STERKTE VOOR DE NABESTAANDEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close