Croissants vind ik echt heerlijk, en al helemaal als het van die hele goede knapperige van de bakker zijn. Tegelijkertijd vind ik ze ook een beetje sjiek, en écht iets voor een ontbijt, lunch of brunch tijdens feestelijke dagen. Zoals Pasen dus, daar vind ik ze gewoon bij horen. Bij ons zullen ze dus niet ontbreken op de ontbijttafel en misschien maak ik dan ook wel deze variant want dit is me er eentje hoor. Ik heb er een echte ‘Paas-Croissant-Sandwich’ van gemaakt door zelf eiersalade te maken en de croissant er vervolgens dik mee te beleggen. En ik stopte nog meer tussen die twee helften croissant waardoor het een echte sandwich is geworden. Van een behoorlijk formaat ook. Zo bakte ik bacon, voor een lekker knapperig en zoutig smaakje erbij, en voor het frisse schaafde ik wat plakken komkommer en sneed ik wat bieslook fijn. Je ziet het op de foto; alles op elkaar stapelen, prikker erin en serveren maar. Lekker!
Croissant Sandwich met Eiersalade en Bacon
Ingrediënten
Eiersalade
- 5 eieren hardgekookt
- 2 flinke el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 1 tl mosterd
- 1 tl kerriepoeder
- 10-15 stengels bieslook fijngehakt
- peper en zout
Overig
- 100 gram bacon plakjes
- 3 luxe croissants
- 1/2 komkommer
- extra bieslook fijngehakt, voor de garnering
Instructies
Eiersalade
- Snijd de eieren in blokjes en doe de blokjes in een schaal. Voeg hieraan de rest van de ingrediënten voor de eiersalade toe. Roer goed door elkaar totdat je een mooie, lichtgele eiersalade hebt. Peper en zout voeg je toe naar smaak.
Overig
- Bak de plakjes bacon in een droge hapjespan knapperig en snijd ondertussen de croissants horizontaal doormidden. Schaaf van de komkommer lange plakken.
- Beleg de croissants met een dikke laag eiersalade, en verdeel de bacon, komkommer en bieslook erover. Leg de bovenkanten van de croissants erop, en zet ze vast met een prikker. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.