Banaanmuffins

Werken aan je gezondheid en gewicht betekent niet dat je nooit meer iets lekkers mag eten. Integendeel zelfs! Met een goed receptenboek en een beetje inlevingsvermogen kun je alsnog aan het bakken slaan en lekkere muffins op tafel zetten. Dit recept voor banaanmuffins komt van Weight Watchers en in plaats van boter maak je gebruik van bananen! De muffins zijn klein van stuk en erg stevig, maar hierdoor vullen ze goed en eet je er niet teveel van.

banaanmuffin2

Wat heb je nodig? 

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 70 gram donkere basterdsuiker
 • 50 ml zonnebloemolie
 • 3 rijpe bananen
 • 1 ei
 • snufje zout
 • gewenste hoeveelheid kaneel

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en de gewenste hoeveelheid kaneel.

3. Breek in een ander kommetje het ei en meng deze met de zonnebloemolie en de basterdsuiker. Prak vervolgens de bananen met een vork fijn en meng deze met het eimengsel.

4. Voeg de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en roer met een houten lepel tot de ingrediënten gemengd zijn. Niet te lang roeren, maar lang genoeg zodat het bakmeel is ‘opgelost’.

5. Stort het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins zo’n twintig minuten in het midden van de oven. Je hoeft niet voorzichtig te zijn met het beslag, de muffins rijzen nauwelijks.

Ondanks dat de muffins van buiten heel stevig aanvoelen zijn ze van binnen lekker zacht. Niet luchtig zoals we van cakejes gewend zijn, maar compacte muffins van goed formaat. Precies genoeg voor een (gezondere) snack tussendoor of voor bij de koffie.

banaanmuffin1

banaanmuffin3

banaanmuffin4

Join the Conversation

 1. Tedje says:

  hmmmm lekker!

 2. Laura says:

  Deze ga ik ook eens maken! Voor hoeveel muffins is dit recept? :)

  1. Sabine Author says:

   Dit recept is voor ongeveer 10 – 12 muffins.

 3. ellen says:

  Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je recept

 4. Mandy says:

  Hi Sabine, ook ik probeer gezonder te eten en kwam in je artikel over tussendoortjes en de Weight Watchers dit recept tegen. Ik heb momenteel alles in huis, behalve de bruine basterdsuiker en de zonnebloemolie. Kan ik dat door kristalsuiker en olijfolie vervangen? Of is dat minder gezond? Kun je me daar wat meer over vertellen? Dan kan ik eventueel morgen nog snel daar de supermarkt rennen voor de juiste ingrediënten ;-)

  1. Sabine Author says:

   Hi!

   Heb je nog een ander soort olie in huis? Je zou in principe wel olijfolie kunnen gebruiken maar ik denk dat dit de smaak wel ietwat beïnvloedt. Qua werking maakt het geen verschil.

   Daarnaast kun je ook prima kristalsuiker gebruiken bij gebrek aan basterdsuiker. Maar mocht je bereid zijn om ervoor naar de supermarkt te gaan, zou ik dat toch doen :)

   1. Mandy says:

    Dank voor je (snelle) antwoord! Dan toch even tijd proberen te maken om deze week na m’n werk naar de supermarkt te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close