Courghetti met garnalen uit de oven

Ik heb op OMF al veel vaker recepten gedeeld voor courghetti. Het is echt iets wat paste bij de Paleo Lifestyle die ik een poosje heb gevolgd en bovendien vind ik courgette een ideale groente om koolhydraatrijke producten mee te vervangen. Je kunt er alle kanten mee op en voor het recept van vandaag gebruik ik courghetti voor een oven’pasta’. Ik maakte Courghetti met garnalen uit de oven, een heel makkelijk en lekker receptje voor dagen dat je een beetje inspiratieloos bent en zin hebt om makkelijk maar toch gezond(er) te eten. Ik gebruikte weliswaar mozzarella omdat een ovenpasta voor mij niet compleet is zonder kaas, maar je kunt het eventueel ook weglaten. En uiteraard kun je er nog veel meer groenten aan toevoegen voor een nog vullender gerecht.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 2 courgettes
 • 150 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel chilipoeder
 • 1 bol mozzarella
 • peper en zout

1. Was de courgettes onder de kraan en snijd ze vervolgens met behulp van een juliennesnijder of spiralizer in dunne slierten.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een ovenbestendige pan aan tot het goed begint te geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.

3. Voeg de garnalen toe en bak deze een paar minuten mee tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de tomatenblokjes, paprikapoeder en chilipoeder toe. Breng het geheel aan kook en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

4. Verwarm de oven voor op 180°C.

5. Voeg de courghetti aan de tomatensaus met garnalen toe en schep het even goed om.

6. Verdeel de mozzarella over het gerecht en schuif de pan nog zo’n 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de courgette zachter is geworden.

Courghetti met garnalen uit de oven

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Absoluut één van mijn favoriete groentes, die courgette :) Rauw, gegrild, gebakken. Zo lekker! Courghetti eet ik dan ook regelmatig!

 2. Daphne By D says:

  Op de een of andere manier leek courghetti mij niks maar dit recept wil ik wel een keer proberen

 3. Julia says:

  Wow! Courghetti maken stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. Maar met dit recept ga ik het denk ik veeeel sneller maken, wat ziet het er enorm lekker uit!

 4. Margot says:

  Courgette heb ik (bijna) altijd in huis, dus dit ga ik zeker een keer maken!

 5. Charelle says:

  Courghetti is echt één van mijn favoriete maaltijden, ik vind het alleen zoveel werk om die sliertjes te maken. Zelfs met spiralizer! Maar binnenkort toch maar weer een keertje maken! (:

 6. Gister gegeten. Heerlijk!

 7. Claudia says:

  ziet er overheerlijk uit! ga ik zeker binnenkort eens proberen

 8. Vanavond gegeten. Erg makkelijk -en lekker. Dankjewel voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close