Clipper Tea

Dat ik een sucker ben voor leuke foodcadeautjes is al langer bekend. Cadeaus krijgen is natuurlijk sowieso leuk maar hoe het cadeautje verpakt is dient ook niet vergeten te worden. Vandaag wil ik je een theemerk laten zien dat je iedere keer weer het idee geeft dat je een cadeautje uitpakt. Ik heb het over Clipper Tea. Sinds september 2013 is dit Engelse merk eindelijk in Nederland verkrijgbaar en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn!

Het ontstaan van Clipper
Clipper staat voor natural, fair & delicious. Verleidelijke blends die met passie zijn samengesteld en gemaakt worden van de beste biologische ingrediënten en thee afkomstig van plantages in Afrika en Azië. In 1984 vonden Mike & Lorraine Brehme dat er iets gedaan moest worden aan de kwaliteit van de thee in Engeland. Engelsen zijn echte theedrinkers, maar écht lekkere thee was maar zeldzaam. Volgens hen wordt de Engelse theedrinker tekort gedaan door de slechte kwaliteit van thee waar veelal ook geen rekening werd gehouden met de boeren. Het heft in eigen handen nemend gingen Mike & Lorraine op zoek naar de beste theesoorten met het welzijn van de plantageboeren in hun achterhoofd. Uit deze filosofie is Clipper Tea ontstaan. Vandaag de dag is Clipper het meest gedronken biologische en fair-trade theemerk in Engeland.

De Blends
Clipper staat bekend om de biologische en fairtrade werkwijze, maar de prachtige blends mogen ook zeker niet vergeten worden. In de Nederlandse supermarkten vinden we de standaardblends terug als Earl Grey Tea, Green Tea, Green Tea Lemon en Lemon & Ginger Infusion Tea. Neem je echter een kijkje in de natuurwinkels dan zul je verrast worden door spannende blends met bijzondere smaken. Zoethout met munt, Rozenbottel met hibiscus en Green Tea Strawberry zijn hier goede voorbeelden van.

clipper thee

clipper thee

clipper thee

Oordeel
Naast de fantastische verpakkingen van Clipper Tea die waanzinnig zullen staan bij iedere high tea, zijn de smaken natuurlijk van groot belang. Het eerste dat me opvalt bij het maken van de thee is dat dit vrij vlot gaat. Echte thee moet je laten trekken en niet zoals wij Hollanders vaak doen door een theezakje continu onder te dompelen. Nu kan dit normaliter best wel wat tijd in beslag nemen, maar met Clipper is dit anders. Na luttele seconden begon het water al van kleur te veranderen en kwam de theegeur mijn neus binnendringen. De geur van verse ingrediënten wel te verstaan, er is geen chemisch luchtje te bekennen.

De smaak is hetzelfde als de geur van de thee: puur, sterk en zoals de ingrediëntenlijst doet vermoeden. Lekker en naar mijn idee beter dan menig theemerk dat ik eerder heb geproefd.

Geef Clipper Tea als cadeau aan echte theeliefhebbers of houd de schattige verpakkingen voor jezelf, want iedere dag een kop van deze thee zorgt iedere dag voor een fijn moment.

Clipper is onder andere te koop bij Albert Heijn en diverse natuurwinkels voor € 2,39 per doosje. Hier zitten 20 theezakjes in.

Join the Conversation

 1. Melanie says:

  De verpakking alleen al is al super leuk :-)

 2. MySimplySpecial says:

  Ik kende dit merk nog niet!

 3. Tiffany says:

  Clipper thee is lekker en de verpakking zijn altijd zo leuk!

 4. Marlissa says:

  Deze thee wil ik wel proberen! Ik hou van thee en leuke verpakkingen haha.

 5. Sabrina says:

  Ziet er super schattig uit!

 6. Inderdaad een heel fijn merk! Ik ben verslaafd aan hun witte thee met vanille, en de Chai ^^

 7. Roxanne says:

  Als echte tea-lover ben ik wel erg benieuwd naar deze thee! Klinkt in ieder geval erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close