Citroenrisotto met munt en groene asperges

RISOTTOOOO! Och want ben ik toch dol op risotto. Ik eet het weliswaar in de herfst- en wintermaanden iets vaker dan in de zomer, maar dat neemt niet weg dat je me er alsnog wakker voor kunt maken. Bij het opstellen van een lente- en zomerproof eetplanning dacht ik na over een echte zomerproof risotto. Wat is nou zó passend bij de lente en zomer dat het goed samengaat met risotto. Uiteindelijk kon ik maar bij één gerecht uitkomen: citroenrisotto. Tim zijn alltime favorite dus je snapt hoe blij hij was toen we dit aten. Voor de lente touch gebruikte ik groene asperges en voor een extra zomers sfeertje gebruikte ik verse munt en verse basilicum. Ik zag dat Annemerel dit ook gebruikt in haar citroenrisotto recept. Hah! Great minds think alike. Het resultaat? Héérlijk. Mag ik dit iedere dag alsjeblieft?

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 200 gram risottorijst
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 750 milliliter groentebouillon
 • 100 gram groene aspergetips
 • fijngeraspte schil van 1 citroen
 • sap van 1 citroen
 • handvol verse munt
 • handvol verse basilicum
 • 1 eetlepel verse bieslook
 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • 50 gram verse geitenkaas

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Blancheer de groene aspergetips even kort en hak de verse kruiden fijn.

2. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie tot het goed begint te geuren. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee tot de korrels glazig zijn.

3. Houd de bouillon tegen de kook aan en voeg soeplepel voor soeplepel aan de risottorijst toe. Wacht met het toevoegen van de volgende lepel bouillon tot de vorige nagenoeg is opgelost. Herhaal deze stap tot de risotto bijna gaar is.

4. Voeg zodra de risotto bijna gaar is het citroensap, -schil en de groene aspergetips toe. Verwarm het gerecht nog even door tot de rijst gaar is.

5. Schep tot slot de verse kruiden, verse geitenkaas en de Parmezaanse kaas door de risotto en serveer het gerecht direct.

Citroenrisotto met munt en groene asperges

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Citroenrisotto met munt en groene asperges

Join the Conversation

 1. Jildou says:

  Dit lijkt me zo verschrikkelijk lekker! Dit wil ik ook eens proberen :)

 2. Margot says:

  Wat een lekkere combinatie! Ik eet de laatste tijd veel te weinig risotto!

 3. Liefs Lara says:

  Risotto is echt mijn favoriete comfort food! Love it. Munt met citroen is altijd een goede combi!

 4. jaimyskitchen says:

  Ik zag je foto al op insta, echt mooie fotos voor dit heerlijke gerecht!

 5. Toen ik dit recept vorige week las, heb ik mijn reeds gemaakte eetplanning aangepast en dit vrijdag gegeten. Oh jeetje, dit was super lekker.

 6. Philip says:

  Heerlijke risotto. Alleen het sap van een hele citroen? Wordt het dan niet te zuur?

  1. Sabine Author says:

   Het is citroenrisotto, dus het mag juist wel een beetje zurig zijn.

 7. Zaligkoken says:

  Mijn vriend vond het recept zelfs lekker terwijl hij het normaal niet lekker vindt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close