Review: Cherrypie van de Lidl

Regelmatig kom ik bij de Lidl om mijn boodschapjes te halen. Van te voren kijk ik dan even op de website wat er in de aanbieding is, zo ook vorige week. Helemaal blij werd ik toen ik zag dat er weer Amerikaanse weken aankwamen! Yay! Ik zag (net als de vorige keer) een aantal leuke bakmixen in de folder staan en ik heb er drie meegenomen. Vandaag review ik de Cherrypie.

cherrypie1

Naast deze bakmix heb je een ei en wat boter nodig. Voor de vulling koop je een pot kersen. Lekker makkelijk!

cherrypie2

Dit zit er in het pakje. Een bakmix en een cremepulver. Vooral dat laatste vond ik erg spannend klinken en eigenlijk is het dat ook wel! Je giet namelijk de gehele inhoud van de pot kersen in een mengkom (dus de kersen mét het vocht dat in de pot zit) en dan meng je het zakje cremepulver erdoor. Zodra je begint te roeren begint je vloeibare mengsel te veranderen…

cherrypie3

Je ziet het misschien niet heel goed op de foto, maar de vloeistof is een stuk dikker geworden, als een soort jelly. Ken je die blikken met vlaaivulling? Die substantie heeft het mengsel inmiddels.

cherrypie4

Het kersenmengsel zet je even aan de kant en je begint aan het deeg. De bakmix meng je met 2/3e van een losgeklopt ei en de zachte boter.

cherrypie5Tot het deeg een bal kan vormen. Op het pak staat dat je hiervoor een mixer met deeghaken ‘moet’ gebruiken, maar kneden doe ik toch het liefst met mijn handen.

cherrypie6

cherrypie7

Je bekleedt een ingevette springvorm met de helft van het deeg. Je vormt een kleine korst, niet te hoog want daar heb je niet genoeg deeg voor (is ook niet nodig).

cherrypie8

Roer je kersenvulling nog even door en verdeel het dan over je bodem. Probeer de rand niet te raken en de laag vulling zo gelijk mogelijk te verdelen. Dan bedek je het geheel met de uitgerolde, andere helft van je deeg. Prik wat gaatjes in het deksel met een vork, niet te weinig. Daarna besmeer je de bovenkant van de taart met de rest van het losgeklopte ei, hierdoor krijg je een mooie glans op je Pie.  Doordat je gaatjes in de taart prikt, kan de lucht ontsnappen en barst je korst niet. Ik had wat meer gaatjes moeten prikken…

cherrypie9

Maar dat maakt de taart natuurlijk niet minder lekker! Want jum!! Wat een lekkere taart en zo makkelijk! Wel zou ik de volgende keer de baktijd in de oven wat inkorten. Sommige stukjes van de buitenste korst zijn nu wat te donker. Houd er rekening mee (met alle recepten en bakmixen) dat alle ovens anders (ingesteld) zijn, dus dat tegen het eind van de baktijd even checkt of jouw creatie nog wat langer moet of misschien al klaar is.
We zijn maar met z’n tweetjes, dus ik heb een groot deel van de taart meegenomen naar mijn ouders. Zelfgemaakt eten delen is toch het leukste dat er is?!

Join the Conversation

 1. Lydia says:

  Oh, wat jammer dat ik niet meer naast een Lidl woon. :( Het ziet er namelijk super lekker uit. Zou het moeilijk zijn om het zonder pakje te maken, met een soort appeltaartdeeg en een blik (kersen)vlaaivulling?

  1. Annebeth says:

   Je kunt het altijd proberen!
   Ik denk dat het wel lukt, of de smaak echt hetzelfde is weet ik niet..

 2. Samantha says:

  Ik vind kersen niet zo lekker in een taart, maar voor de rest klinkt en ziet het er wel lekker uit! :)

  1. Annebeth says:

   Misschien kun je het proberen met ander fruit uit een pot?

 3. Hester says:

  Jumm! Lidl heeft vaak nog hartstikke lekkere bakmixen :)

 4. Jammie! Ziet er goed uit! Toch eens even langs de Lidl rijden, want ben nu wel erg benieuwd naar hoe die smaakt!

 5. Christel says:

  Ik heb deze ook zien liggen. Ik denk dat ik m toch maar mee neem haha!

 6. Bakken vind ik altijd heerlijk om te doen… Maar wie gaat dat allemaal opeten. Ik eet hier bijvoorbeeld twee stukjes van en de rest om mij heen wordt er te snel te dik van… Dus bakken doe ik niet zo vaak.

  1. Annebeth says:

   Dat houdt mij ook vaak tegen, hoor!
   Maar ik neem het regelmatig mee naar mijn werk, dat waarderen mijn collega’s wel! ;-)
   Of ik neem wat mee voor bij mijn ouders thuis of geef het mee aan mijn vriend voor op zijn werk.
   Misschien dat zoiets een oplossing voor je kan zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close