Celebrity wijnen bij Gall & Gall voor het goede doel

Een goed diner gaat vaak gepaard met een goede wijn en hoewel er ook regelmatig wijnen worden opgestuurd, besteed ik er eigenlijk zelden aandacht aan. Persoonlijk vind ik het nooit zo spannend als het eten zelf en weet ik ook vaak niet zo goed wat ik erover moet schrijven. Sinds deze maand liggen er echter zes nieuwe limited edition wijnen bij drankenspeciaalzaak Gall & Gall in de schappen en daar wil ik je toch wel wat meer over vertellen. Niet alleen zien de wijnflessen er geweldig uit, er zijn ook nog eens celebrities bij betrokken. De wijnen maken deel uit van een samenwerking met een goed doel en dat vind ik het vermelden waard. En ook niet geheel onbelangrijk: ze zijn erg lekker!

Whatever It Takes
Voor de zes nieuwe limited edition wijnen die ik je zometeen ga laten zien is Gall & Gall een samenwerking aangegaan met Whatever It Takes en daar wil ik je graag iets meer over vertellen.

Whatever It Takes is opgericht door 21st Century Leaders Foundation. Het is een goed doel dat zich inzet tegen armoede, natuur- en milieubescherming en bescherming van kinderen wereldwijd. Leiders uit verschillende velden doneren dertig minuten van hun tijd om een bericht en symbool van hoop te delen middels een signatuur. Inmiddels hebben meer dan 630 leiders zich ingezet voor dit goede doel. Vicente Gandía Winery, de wijnproducent waar denieuwe wijnen zijn ontwikkeld, participeert in dit goede doel. In totaal vloeit minimaal 450.000 euro van de wereldwijde verkoop van deze wijnen terug naar Whatever It Takes. Dit betekent dus dat wanneer jij een van de wijnen koopt, je Whatever It Takes steunt. Hoe fijn is dat? Jij kunt lekker genieten van een wijntje terwijl ergens in een ver land iemand anders er ook nog van profiteert.

De wijnen
Zes celebrities hebben zich geleend om het gezicht te zijn van de zes nieuwe limited edition wijnen. Het mooie is dat de wijnen zijn afgestemd op de karakters van de celebrities en dat zij zelf de flessen hebben ontworpen. Naast ‘het gezicht van’ zie je dus ook daadwerkelijk werk van de celebrities terug op de flessen. Ik zal alle zes de wijnen kort met je bespreken.

celebrity wijnen Gall & Gall

 • Cabernet Sauvignon – George Clooney. Een klassieke rode wijn, kruidig en peperig, krachtig en stevig van karakter. Intens van donker fruit met een karakteristieke robijnrode kleur. Een perfecte wijn bij een stuk vlees of een pittig kaasje. Deze wijn vond ik (en mijn tafelgasten) het lekkerst van de rode wijnen. Ik serveerde de wijn zelf bij coquilles en dit ging bijzonder goed. Normaliter serveer je een witte wijn bij een stukje vis, echter gebruikte ik parmaham en balsamico in mijn gerecht waardoor de cabernet sauvignon een goede aansluiting was.
 • Shiraz – David Bowie. Levendig, vol kleur, geurend naar bloemen en rijp zwart fruit. Met een zweem van tabak en cacao. Deze wijn is uitermate goed geschikt om te drinken bij een stoofschotel of om een stoofschotel mee te maken uiteraard. De Shiraz ging bij mij samen met een stukje lamsvlees. Omdat het lamsvlees vrij zacht van smaak is en ik lichte groenten gebruikte, was een wat zwaardere wijn zeker welkom.
 • Tempranillo – Pierce Brosnan. Een stevige wijn en naar mijn idee de meest zware van de drie rode varianten. Een vleugje cassis, donkere kers en zoete vanille vind je terug in deze wijn en dankzij de zoete maar zware smaak ging de Tempranillo perfect samen met het pittige kaasplankje dat ik serveerde.

Celebrity wijnen Gall & Gall

 • Brut – Charlize Theron. Een speelse en bubbelende wijn, lekker fruitig maar toch ook een beetje bloemig. Heerlijk voor bij het dessert, maar eigenlijk niet zoet genoeg daarvoor. Ik vond deze feestelijke wijn de perfecte start van een gezellige avond en serveerde hem daarom bij een amuse van eendenborstfilet met mangochutney. Ik raad je aan om deze wijn alvast in te slaan voor Oud & Nieuw, daar lijkt ie me namelijk perfect geschikt voor.
 • Verdejo-sauvignon – Penelopé Cruz. Een fris en fruitig wijntje dat goed samengaat met paëlla maar stiekem ook prima zo (op de zaterdagavond bijvoorbeeld) te drinken is. Een vrij lichte wijn waar je eigenlijk geen genoeg van krijgt. Zelf serveerde ik hem bij een saffraanrisotto met gamba’s en ik kan je vertellen dat de glazen zó leeg waren.
 • Bobal-shiraz rosé – Coldplay. Een rosé kan niet ontbreken in een lijn van wijnen en wie kan een gezellige avond beter afsluiten dan Coldplay. Een flinke fruitbom, erg zoet en speels. Voor mij de ideale wijn om te serveren bij het dessert. Helaas is het geen zomer meer, anders waren hier zeker meer flessen van ingeslagen.

Stuk voor stuk vond ik de nieuwe wijnen erg lekker en mijn tafelgenoten waren het er mee eens. Een goed diner gaat samen met goede wijnen en de exemplaren die ik je hierboven heb laten zien bieden hiervoor de perfecte oplossing. Nu is smaak natuurlijk erg belangrijk, maar stiekem vind ik het nog veel belangrijker dat je bij aankoop van iedere fles Whatever It Takes steunt. De wijnen zijn limited edition en dat betekent dat ze slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. Mocht je deze gezellige flessen dus op tafel willen zetten tijdens het Kerstdiner, sla dan alvast een voorraadje in. Om de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

De bovenstaande zes wijnen zijn tijdelijk (zolang de voorraad strekt) verkrijgbaar bij Gall & Gall voor € 6,99 per fles.

Join the Conversation

 1. Tess Evea says:

  Klinkt erg goed, wat leuk dat er een samenwerking tussen de 2 aan de gang is!

 2. I scream beauty says:

  Ik ben niet zo’n wijndrinker, maar ik vind ze wel heel erg leuk als cadeau!

 3. Aranka's Passies says:

  Haha wat cool! echt iets om m’n vader cadeau te doen.

 4. MySimplySpecial says:

  Wat een leuk idee!

 5. Birgit Schulpen says:

  Hallo allemaal. Ik ben de “schoonmoeder” van Sabine en het diner in favour van Gall & Gall vond plaats in mijn eetkamer. Sab had heerlijk gekookt, met, voor elk gerecht weer een nieuwe wijn. Aangezien ik nogal een wijn liefhebber ben was ik zeer aangenaam verrast hoe lekker de wijnen waren. Echt een aanradervoor de feestdagen, en het lijkt erop dat de prijs ook nog best meevalt. Ben dan ook zeer benieuwd naar de foto’s en de recepten die nog komen !!! En voor Sab een dikke pluim !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close