Carrotcake Cookies met Cream Cheese Frosting

Over niet te weerstaan gesproken… Bij deze carrotcake cookies kun je jezelf maar moeilijk inhouden, ik zeg het je. Ze zijn zacht, kruidig, en zonder de cream cheese frosting al heel erg lekker. Doe daar een dot frosting bij op en je blíjft ervan eten. Zo goed! Ik ben gek op carrotcake en een dikke laag frosting is wat mij betreft een vereiste. Dus ook hier ben ik niet zuinig; hoppatee, dikke laag erop.

En omdat we de cake dus wel kennen bedacht ik deze kleinere en robuustere variant. Met dit recept maak je een flinke bol deeg en als je ze net zo klein als ik maakt, dan heb je een flinke lading koekjes. Zo’n 45 stuks. Maar, plak je ze op elkaar als een macaron dan heb je ruim 20 dubbeldekkers.

Dus, zin in een middagje bakken? Dan is dit heerlijke recept perfect!

CarrotCakeCookies 2

CarrotCakeCookies 3

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

carrotcake cookies cream cheese

No ratings yet

Carrot Cake Cookies met Cream Cheese Frosting

Porties45 enkele koekjes

Ingrediënten

Koekjes

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl vanille essence
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 100 gram worteljulienne fijngesneden

Frosting

  • 100 gram MonChou
  • 25 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • een paar druppels vanille essence

Instructies

  • Meng de roomboter met de donkerbruine basterdsuiker en de kristalsuiker tot een egale massa. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng weer tot een egale massa. Daarna voeg je het ei en eigeel toe, mix tot beide goed verwerkt zijn.
  • Voeg dan nu alle smaakmakers toe: zout, vanille essence, gemberpoeder, kaneelpoeder en nootmuskaat. Mix even goed door en als laatste voeg je de fijngesneden worteljulienne toe.
  • Rol het (plakkerige) deeg in vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast. Geef het even de tijd, een paar uur moet goed zijn.
  • Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
  • Maak balletjes deeg van 20 gram en druk ze een klein beetje plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat het deeg niet te warm wordt terwijl je de ballen aan het draaien bent, dan vloeien ze makkelijk uit in de oven namelijk. In etappes (met batches) werken kan makkelijk zijn.
  • Schuif de bakplaat in de oven voor 14 minuten. Met 14 minuten behaalde ik het mooiste resultaat, dat kan per oven verschillend zijn.
  • Laat de koekjes na het bakken afkoelen.
  • Terwijl de koekjes bakken maak je de frosting door alle ingrediënten hiervoor te mixen in een staande mixer. De frosting kun je op afgekoelde koekjes smeren en daarna serveren.

Join the Conversation

  1. Ester says:

    Hoe bewaar je deze koekjes? En hoe fijn moet de wortel zijn? Is voorverpakt julienne fijn genoeg?

    1. Vivian Author says:

      Hoi Ester, de voorverpakte julienne is niet fijn genoeg, vandaar dat je deze nog even wat fijner moet snijden. De koekjes bewaar je in een goed afgesloten trommel (zonder frosting, deze bewaar je in de koelkast).

  2. Dorien says:

    Is raspen dan niet handig er?

    1. Ja en lekkerder vers. Ook kan je je stukken wortelen in een hakker gooien en worden snippers. Beter toch ? Ik doe het zo, groetjes Rita

  3. Kan je het deeg ook gewoon kort even in de diepvries steken?

    1. Sabine says:

      Yes, dat kan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close