Bucketlist-item: Slapen in een Iglo

Een paar weken geleden deelde ik al mijn ‘Bijzondere dingen doen Bucketlist‘ met jullie en het allereerste item op die lijst was het slapen in een iglo. Nu moet ik bekennen dat we dit fenomeen steeds vaker voorbij zien komen en dat het hele speciale er wellicht een beetje af is omdat je het nu bij meer dan één accommodatie kunt doen, maar alsnog lijkt het me waanzinnig. Een bed midden in een iglo, een dak van glas of ijs en in feite dus slapen onder de sterrenhemel. Hoe tof is dat? Omdat het me zo’n bijzondere ervaring lijkt vond ik het nog wel een extra artikel waard. Plaatjes kijken en wegdromen, ik zet een paar mooie accommodaties voor je op een rij.

Black Sheep Igloo – Plagne Villages, Frankrijk

Blacksheep Iglooblacksheep-igloo.com

We beginnen op de pistes vlak boven het Franse Plagne Villages, daar ligt namelijk Black Sheep Igloo Villages. Het dorp biedt uitzicht over het majestueuze Mont Blanc gebergte. Slapen doe je in een echte iglo gemaakt van ijs, maar voor warmhoudende slaapzakken is gezorgd. Wel even plassen voordat je gaat slapen, anders moet je er ’s nachts namelijk uit om een tripje te maken naar de gezamenlijke wc-iglo. Deze accommodatie is geopend van 20 december tot en met 5 april, vanaf dat moment wordt het namelijk te warm en smelten de iglo’s weer. Een iglo voor twee personen is te boeken vanaf € 149,00 per persoon, maar dan word je wel ’s ochtends gewekt om te genieten van de zonsopgang met uitzicht op de Mont Blanc terwijl je ontbijt.

Iglu-Dorf – Stansstad, Zwitserland

Iglu Dorfiglu-dorf.com

Igloketens bestaan tegenwoordig ook, de dorpen van Iglu-Dorf vind je naast in Zwitserland namelijk ook in Duitsland. Er zijn verschillende type iglo’s te boeken waaronder twee voor twee personen: de ‘Romantic’ en de ‘Romantic Plus’. Er is zorg besteed aan het bouwen van de iglo’s, ze zijn van binnen namelijk prachtig gedecoreerd met uit ijs gehouwen reliëfs. Wanneer je een overnachting boekt in een van de iglo’s van Iglu-Dorf krijg je er sowieso een glas glühwein met gebak en ’s avonds een diner met kaasfondue bij. Ook het ontbijt is inbegrepen, alsmede het gebruik van de whirlpools. Voor slaapzakken is gezorgd, dus die hoef je niet met je mee te nemen.

Hotel Kakslauttanen – Saariselkä, Finland

Hotel Kakslauttanenkakslauttanen.fi

Voor mij de mooiste maar ongetwijfeld ook de meest neppe accommodatie om te slapen in iglo’s is Hotel Kakslauttanen in Finland. Deze iglo’s zijn namelijk verwarmd en gemaakt van glas, waardoor je niet dik in slaapzakken hoeft te liggen op een snoeihard bed. Er zijn overigens wel ijs-iglo’s te boeken bij Hotel Kakslauttanen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de glazen variant. Tot ooghoogte worden gordijnen dichtgetrokken maar wanneer je in bed ligt kun je door het dak van de iglo genieten van het Noorderlicht. Op en top romantiek.

IgluLodge – Allgäuer Alpen, Duitsland

IgluLodgeiglu-lodge.de

Eén van de mooiste Iglo dorpjes vinden we in de Algäuer Alpen in Duitsland. De IgluLodge is maar klein, ongeveer tien huisjes, maar de iglo’s zijn stuk voor stuk pareltjes om in te overnachten. Absolute topper is wat mij betreft de Igloo Suite. Een groot romantisch bed met verlichting in het bed en rendierhuiden op het bed om je lekker warm te houden domineert de slaapkamer. Maar de Igloo Suite heeft zelfs een woongedeelte met een zachte sofa. Het kost wat (zo’n € 324,00 per nacht bij aankomst op zaterdag) maar dan krijg je: ontbijt, een fles Prosecco, exclusief gebruik van de whirlpool en Allgäu kaasfondue voor het diner.

B&B Hayema Heerd – Groningen, Nederland

Hayema Heerdhayemaheerd.nl

Ietwat uit de toon vallend maar niet minder tof is het Hayema Heerd B&B dat we vinden in Groningen. Hier kun je niet slapen in iglo’s van glas, maar in iglo’s van stro! Je slaapt op stro – ok, op een matrasje dat op stro ligt – in een groot bed dat is omgeven door een klamboe om je te beschermen tegen de vliegen en muggen. De iglo’s bestaan alleen uit een slaapgedeelte, voor het sanitair moet je een stukje lopen. Zie het als een vorm van Glamping, maar dan in een iglo. Leuk voor een nachtje of zelfs voor een midweek.

Zouden jullie wel eens in een iglo willen slapen? Welke accommodatie is je favoriet?

Join the Conversation

  1. Dat ziet er echt heel gaaf uit, lijkt me leuk om een keer te doen!

  2. Margot says:

    Heel gaaf! Ik zo zowel een echte iglo als een glas variant (+ Noorderlicht) wel eens mee willen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close