Als ik de kans krijg een combinatie te maken tussen twee gerechten, dan doe ik dat. Een pizza-pastaschotel bijvoorbeeld, mijn beroemde cheeseburgerovenschotel, appeltaart-nacho’s…. Deze browniekoekjes hebben de vorm en de knapperige buitenkant van een koekje, maar de smeuïge, zachte binnenkant van een brownie. En dan zit er ook nog een karamelverrassing in het midden verstopt. Ik maakte al eens eerder Brookies voor Ohmyfoodness, maar ik vond dat het recept wel een keer aan vervanging toe was. Geloof mij dat je van deze koekjes blijft eten, ze zijn zo ongelofelijk lekker. Een stuk minder machtig dan brownies als je het mij vraagt.
Browniekoekjes met gezouten karamel
Benodigdheden
- bakplaat met vel bakpapier
Ingrediënten
- 350 g pure chocolade
- 45 g ongezouten roomboter
- 225 g kristal suiker
- 80 g maïzena
- snuf zout
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-aroma
- 12 st Lonka Soft fudge caramel&zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Smelt de chocolade samen met de boter in een steelpannetje.
- Klop ondertussen de kristalsuiker samen met de maizena, het zout, de eieren en het bakpoeder tot een egaal mengsel. Voeg hier ook de vanille-aroma aan toe.
- Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel.
- Schep met behulp van een ijsschep bolletjes koekdeeg op de bakplaat en druk in ieder bolletje een karamelsnoepje.Dek de karamel weer een beetje af met beslag.
- Bak de browniekoekjes in het midden van de oven ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Wow deze ga ik zeker een keer proberen! Zie ik het goed dat dit recept zo goed als glutenvrij is?
Klopt, wel even zorgen dat je glutenvrije bakpoeder hebt!
Dit lijkt me fantastisch!