Blue Elephant Phad Thai

Toen ik in 2010 een paar maanden in Bangkok (Thailand) woonde voor stage, was één van mijn favoriete Thaise gerechten ongetwijfeld Phad Thai. Phad Thai bestaat traditioneel uit gewokte noodles, vissaus, Tamarinde saus, rode chili en vervolgens nog ingrediënten als verse groenten, garnalen, tofu, kip etc. In New York at ik bij de Thai weer eens Phad Thai en ooooo wat is het toch lekker. Bij de Albert Heijn kwamen we onlangs in het Aziatische schap een Phad Thai Cooking Set tegen van Blue Elephant. En ja, dát moest natuurlijk even getest worden.
Blue Elephant Phad Thai

Blue Elephant Phad Thai

Eén cooking set is precies genoeg voor twee personen. In de verpakking vinden we noodles en een zakje tamarinde saus. Helaas geen vissaus en dat had ik er toch wel heel graag bij gezien omdat het één van de belangrijkste ingrediënten in de Thaise keuken is.

Op de achterkant van de verpakking staan de kookinstructies en eigenlijk hoef je er enkel een limoen, kip of garnalen, taugé en een ei aan toe te voegen. Naar keuze kun je er dan nog extra ingrediënten aan toevoegen en dat heb ik uiteraard wel gedaan. Ik koos voor de Phad Thai variant met kip en om het wat meer vullend en gezonder te maken heb ik er een zakje pittige Thaise groentemix aan toegevoegd. In deze laatste mix zijn ook gelijk rode pepers verwerkt, waardoor je toch weer een stukje dichterbij de echte Phad Thai komt.

Het koken met deze cooking set is ontzettend eenvoudig:

 • De noodles wel je zo’n tien minuten in warm water.
 • Terwijl de noodles staan te wellen wok je de kip totdat deze goudbruin is.
 • Voeg hier vervolgens de Thaise groentemix aan toe en wok tot de groenten geslonken zijn.
 • Wanneer de groenten geslonken zijn voeg je de ei toe. Roer even goed door tot de ei gestold is.
 • Voeg het zakje tamarinde saus toe en wok nog even door.
 • Tot slot meng je de gare noodles door het gerecht en klaar is je Phad Thai.

Traditioneel wordt de Phad Thai met taugé geserveerd. Aangezien wij beide gek zijn op taugé heb ik dit natuurlijk ook gedaan. Van limoen over mijn eten ben ik niet zo’n fan, dus deze heb ik achterwege gelaten, maar wil je het écht goed doen hoort dit eigenlijk wel.

Blue Elephant Phad Thai

Maar hoe is de smaak? Ik zal gelijk met de deur in huis vallen: de Phad Thai smaakt niet zoals een échte Phad Thai hoort te smaken en dit zit hem denk ik in het feit dat de vissaus gewoon niet in de cooking set zat. De volgende keer ga ik dit écht zelf toevoegen want vissaus is zó belangrijk in de Thaise keuken.

Er gaat in ieder geval wel een volgende keer komen want ondanks dat het niet zo traditioneel smaakte als in Thailand zelf (of als in New York) was het gerecht wel erg lekker. Dankzij de toevoeging van de kip en de groentemix is het een erg voedzame maaltijd geworden die je in no-time op tafel zet en dat precies genoeg is voor twee personen.

Zeker een aanrader dus wanneer je een keer niet zoveel tijd hebt om te koken en toch iets lekkers op tafel wil zetten.

Blue Elephant Phad Thai

De Phad Thai cooking set van Blue Elephant is bij de Alberth Heijn voor €2,99 te vinden in het Aziatische schap.

Join the Conversation

 1. Ziet er lekker uit, en vrij makkelijk!

 2. Pad Thai <3
  Helaas is het niet zo cheap als in Thailand ;) ahaha

 3. Hester says:

  Dit klinkt erg lekker en ziet er ook superlekker uit! Ik hou sowieso wel van dit soort gerechten.

 4. Ik weet niet waar jij het hebt gegeten maar dit komt echt wel in de buurt van echte pad thai, en uiteraard pimp je deze kits altijd met een scheutje vis saus geroosterde kokos en wat je verder nog lekker vind :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close