Arretjescake recept met Oreo (Fastfood Friday)

Dit is niet het eerste arretjescake recept dat ik hier op Ohmyfoodness deel. Zo maakte ik al eens een Arretjescake voor Pasen en maakte ik vorig jaar zelfs een heuse Arretjescake taart.

Vandaag staat er weer een fijne variant op jullie te wachten, dit is namelijk een Oreo arretjescake met witte chocolade. En dat is me toch een goede match! Zowel ik als de jongens waren er dól op en hebben er van gesmuld.

Arretjescake maken
arretjes cake recept oma

Arretjescake recept oma

Veel mensen kennen arretjescake nog van hun oma. Nu kon mijn oma niet zo heel erg goed koken en heeft ze, voor zover ik weet, nooit arretjescake gemaakt. Maar de oma van de vader van mijn kinderen maakte wel altijd een variant.

Oma noemde het alleen geen arretjescake maar arretje nof. Heel eerlijk: arretje nof is wel echt even net iets anders dan een arretjescake recept.

Net zo zoet en net zo boterig hoor, maar arretje nof wordt bewaard in de vriezer in plaats van de koelkast en je kunt er ook zeker geen plakken van snijden. Arretje nof moet je in een schaaltje scheppen en vervolgens oplepelen.

Mocht je heel nieuwsgierig zijn, in mijn Guilty Pleasures Kookboek vind je een recept voor de Arretje nof van oma.

Maar goed, we zijn hier vandaag natuurlijk voor de arretjescake met Oreo!

Arretjescake recept
Arretjescake zonder ei

Arretjescake zonder ei

De reden dat je zoekt naar arretjescake zonder ei is waarschijnlijk omdat je zwanger bent, niet tegen eieren kunt of je de arretjescake aan kinderen wil geven.

Mijn recept is geen arretjescake zonder ei, maar je kunt het wél veilig eten. Ik maak namelijk eerst een soort custard van de ingrediënten waardoor de eieren gegaard worden voordat ze het cakeblik ingaan.

Doordat de eieren gegaard worden hoef je niet bang te zijn voor eventuele salmonella besmettingen of andere nare dingen ten gevolge van rauwe ei.

Fijn hè!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreo arretjescake
No ratings yet

Arretjescake met Oreo

Als je fan bent van Arretjescake dan moet je deze variant met Oreo en witte chocolade ook echt eens proberen. Minstens net zo lekker als het originele recept. Of nouja, misschien zelfs iets lekkerder.
Porties12 plakken
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 week

Benodigdheden

  • 1 cakeblik (15x20cm)
  • plasticfolie om te bekleden
  • garde of elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 75 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 225 g boter – gesmolten
  • snuf zout
  • 200 g Oreo's – in grove stukken
  • 50 g witte chocolate chips – bakvast

Instructies

  • Bekleed het cakeblik met plasticfolie.
  • Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm deze tot de damp er vanaf komt.
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met 50g basterdsuiker luchtig
  • Schenk de warme slagroom bij de eidooiers in de kom en schenk vervolgens alles weer terug in de pan. Kook de custard al roerend door tot deze dik wordt en schep de custard dan in een kom.
  • Doe de rest van de basterdsuiker bij de custard in de kom. Voeg ook het cacaopoeder, de gesmolten boter en een snuf zout toe en klop het geheel tot je geen suikerkristallen meer kunt voelen.
  • Voeg de stukken Oreo en witte chocolate chips toe.
  • Schep nog even goed om en schenk het geheel vervolgens in het cakeblik.
  • Zet de arretjescake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: arretjescake, fastfood friday, oreo baklava

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close