Arretjescake met Oreo
Als je fan bent van Arretjescake dan moet je deze variant met Oreo en witte chocolade ook echt eens proberen. Minstens net zo lekker als het originele recept. Of nouja, misschien zelfs iets lekkerder.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Opstijven4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 25 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: arretjescake, fastfood friday, oreo baklava
Servings: 12 plakken
- 75 ml slagroom
- 2 eidooiers
- 200 g witte basterdsuiker
- 50 g cacaopoeder
- 225 g boter - gesmolten
- snuf zout
- 200 g Oreo's - in grove stukken
- 50 g witte chocolate chips - bakvast
Bekleed het cakeblik met plasticfolie.
Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm deze tot de damp er vanaf komt.
Klop ondertussen de eidooiers samen met 50g basterdsuiker luchtig
Schenk de warme slagroom bij de eidooiers in de kom en schenk vervolgens alles weer terug in de pan. Kook de custard al roerend door tot deze dik wordt en schep de custard dan in een kom.
Doe de rest van de basterdsuiker bij de custard in de kom. Voeg ook het cacaopoeder, de gesmolten boter en een snuf zout toe en klop het geheel tot je geen suikerkristallen meer kunt voelen.
Voeg de stukken Oreo en witte chocolate chips toe.
Schep nog even goed om en schenk het geheel vervolgens in het cakeblik.
Zet de arretjescake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.