Arretje Nof

We zijn wel lekker bezig hier op OhMyFoodness, want vandaag is het alweer tijd voor een monsterlijk slecht maar oh zo lekker recept. Het recept bestaat namelijk vrijwel alleen uit boter, chocola en suiker dus je hoeft geen professor te zijn om te beseffen dat het een fikse caloriebom is. Laten we het maar houden op een guilty pleasure want het is verrukkelijk. Niet te vaak maken deze Arretje Nof, maar bewaren voor feestjes, verjaardagen of andere speciale gelegenheden. Dan smaakt hij namelijk het aaaaallerlekkerst.

Wat heb je nodig? (1 cakeblik vol)

 • 2 rollen Maria biscuitjes
 • 300 gram roomboter
 • 250 gram kristalsuiker
 • 1 ei
 • ± 100 – 150 gram cacaopoeder (Nesquick)

Je zou bij het lezen van de ingrediënten je handen al voor je ogen doen, maar ach… zo af en toe moet je jezelf iets gunnen toch?

1. Laat de boter langzaam in een pannetje smelten. Hou hem goed in de gaten en zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt.

2. Mix in een kom het ei met de suiker totdat je een romig mengsel krijgt en de suiker op lost.

3. Wanneer de boter gesmolten is voeg je deze al roerend langzaam toe aan het suikermengsel. Blijf roeren en zorg ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar mengen.

4. Zodra de boter volledig is opgenomen voeg je beetje bij beetje de cacao toe. Het is even bekijken wat jij zelf lekker vindt dus voeg het desnoods lepel voor lepel toe en blijf proeven. Het is de bedoeling dat de boter niet meer overheerst.

5. Breek de biscuitjes in stukjes en roer deze door het chocolademengsel. Twee rollen lijkt veel, maar dat is juist lekker!

6. En dan hetgeen wat deze Arretje Nof anders maakt dan alle andere Arretjes Cakes/Nofs: stort het chocolade-/biscuitmengsel in een cakeblik en zet hem minimaal drie uur in de diepvries. Wanneer je de Arretje Nof in de diepvries bewaard krijg je namelijk sticky chocolade dat de stukjes biscuit bij elkaar houdt. Bewaar wanneer je een stukje afsnijdt de rest van de cake ook gewoon steeds in de vriezer.

Laat je ogen bij dit recept niet groter zijn dan je maag, want na een plakje Arretje Nof zoals op de foto zit je bomvol.

Join the Conversation

 1. Hmmm, ziet er heerlijk uit!

 2. OMG dit moet ik maken!!!! zo lekker

 3. Oeh slecht.. Maar lijkt me wel héél lekker! Gauw een keer maken :D

 4. Guilty pleasure indeed. Maar omnom!

 5. Inderdaad, een ontzettende guilty pleasure!
  Laatst voor het eerst arretjescake gegeten…. heerlijk!!

  Net via via op jullie website terecht gekomen. Kom zeker vaker langs!

 6. Heel erg slecht, maar erg lekker!

 7. Nesquik als cacaopoeder? Hm misschien is het lekker, maar ik zou toch eerder de cacaopoeder aanraden van ‘van Houten’ dat is erg lekker en, denk ik, voller/puurder van smaak.

  1. Echte cacaopoeder gebruik ik altijd als ik dingen ga bakken. Voor deze Arretje Nof raad ik je toch echt Nesquick aan ;)

 8. Sigrid says:

  Kun je hem goed aansnijden vanuit de diepvries, als je maar een paar plakjes wilt gebruikten en de rest wilt terugleggen?

  1. Ja, zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close