Aankondiging nieuwe rubriek: Global Cuisine

Al maanden loop ik met dit idee in mijn hoofd maar ik wist gewoon niet hoe ik het uit moest werken en moest implementeren op de blog. Eindelijk ben ik er uit en daarom wil ik je graag kennis laten maken met een nieuwe rubriek op OhMyFoodness: Global Cuisine. De naam verraadt het eigenlijk al: ik ga de wereld over met recepten. Op OhMyFoodness plaats ik wel vaker buitenlandse recepten, maar vaak zit hier toch een Nederlands tintje aan of zijn het gerechten waar iedereen wel mee bekend is. In Global Cuisine wil ik het anders aanpakken.

Inhoud
In Global Cuisine zullen authentieke internationale gerechten geplaatst worden die je wellicht als Oerhollandse niet zo snel zou maken. Wat denk je van de Surinaamse Saoto soep of Indische Tempeh Kering bijvoorbeeld? Het plaatsen van dergelijke recepten houdt wel in dat de ingrediënten voor deze gerechten wellicht niet direct bij de Albert Heijn op de hoek verkrijgbaar zijn maar dat je misschien eens een tripje naar de toko moet plannen. Echter verbreedt dit wel je horizon en dát is het doel van Global Cuisine: kennismaken met de authentieke internationale keukens en eens afwijken van hetgeen dat je gewend bent te eten. Nieuwe smaken ontdekken dus.

Ik heb jouw hulp nodig!
Ik kan niet alle gerechten zelf maken en dit is ook niet mijn bedoeling. Ik ben immers zelf zo’n Oerhollandse meid en hoewel ik al veel keukens heb uitgeprobeerd, mist bij mij het authentieke internationale aspect wel een beetje. Ik krijg gelukkig al hulp van heel veel andere (food)bloggers die hun recepten beschikbaar stellen, maar ik zal jouw hulp misschien ook nodig hebben.

Heb jij in je familie nu Turks, Italiaans, Surinaams, Chinees, Indiaas -noem het maar op- bloed stromen, dan ben ik op zoek naar jouw familierecepten -mits deze gedeeld mogen worden natuurlijk-. Is er een gerecht dat bij familiebijeenkomsten altijd op tafel staat of dat al jaren van generatie op generatie wordt overgedragen, dan zou ik het heel leuk vinden om dit te mogen delen op OhMyFoodness. Kun je nu zelf als de beste een internationaal recept koken dan hoor ik dat uiteraard ook graag.

Je kunt je recept mailen naar sabine@ohmyfoodness.nl. De volgende aspecten moeten sowieso naar voren komen:

 • Voor hoeveel personen is het gerecht;
 • Ingrediënten lijst;
 • Bereidingswijze;
 • Minimaal één foto van het gerecht.

Mocht je zelf ook bloggen, vermeld dan je blogurl ook even in de mail. Uiteraard plaats ik bij het artikel dan een link naar jouw blog.

Wanneer?
Net zoals Wat stond er op tafel, wordt ook Global Cuisine een wekelijks terugkerende rubriek. Iedere maandagochtend om 07.00 uur zal er een internationaal recept geplaatst worden op OhMyFoodness. Volgende week maandag de eerste!

Bron featured image

Join the Conversation

 1. Sonja says:

  Wat een geweldig leuk idee. Helaas ben ik 100% belgisch, en de belgische recepten lijken erg op de nederlandse, dus ik kan je er helaas niet echt bij helpen. Maar ik ga wel geregeld komen kijken voor inspiratie zodra je artikels gaat plaatsen !

  1. Sabine says:

   Ik durf te wedden dat er vást typisch Belgische gerechten zijn!

  2. Priscilla says:

   Zeker hebben Belgen recepten die we hier in Nederland niet hebben. Volgens mij kennen wij bijvoorbeeld geen Waterzooi. Dat zag ik in BE overal op de kaart staan toen ik daar onlangs was.

   Ik ben 100% Nederlands, dus vrees dat ik je niet kan helpen. Maar kijk wel uit naar deze rubriek.

 2. Hester says:

  Wat een leuke rubriek! Helaas kan ik je als Hollandse geen recepten geven, maar ik ben benieuwd naar de recepten van anderen.

 3. Brenda says:

  Ontzettend leuk idee! Ben heel erg benieuwd naar de recepten :)

 4. Foodloveandhappiness says:

  Leuke nieuwe rubriek! Ik ben wel thuis in internationale gerechten, maar heb zelf ook alleen maar hollands bloed dus ik laat deze vraag over aan de anderen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close