Je kunt van te voren nog zo’n goede eetplanning hebben, soms loopt die gewoon in de soep. Deze week was dat ook een beetje het geval. Ik sta nog steeds onwijs veel in de keuken om te koken voor OMF (de meeste dingen worden overdag gekookt) maar rekening houden met onverwachte dingen moet ik altijd. Zo kwam er deze week een campagne voorbij waar snel op gereageerd moest worden, stond ik donderdag veel te lang in de file waardoor ik het gerecht voor die avond niet meer kon maken en werd ik vrijdag beroerd wakker waardoor ik het avondeten van die dag ook maar vervangen heb door iets simpelers. Het is dus wellicht een wat saai OMF’s Eetoverzicht geworden deze keer ondanks dat onze koelkast tjókvol stond afgelopen week. Sorry, that’s life zo af en toe!
Zondag
Zaterdagen en zondagen worden bij ons momenteel niet ingepland wat eten betreft. We kijken op de dag zelf gewoon waar we zin in hebben. Op zondag werd dit pasta met leftovers. Negen van de tien keer draait het uit op pasta of iets halen/bestellen op zo’n dag. Zoals je ziet werd het echt een mengelmoesje van pastasoorten, maar liefst drie soorten restjes maakte ik op. Verder zat er gekruide worst in, een beetje chorizo, ui, veel knoflook en een sausje gemaakt van mascarpone en room. Uiteraard veel kaas ook, dat mag in het weekend.
Maandag
Hoewel het er totaal niet appetijtelijk uit ziet op de foto was het avondeten van maandag heel erg lekker. Ik maakte overdag al tomatenrisotto met chorizo, het recept hiervan ga ik nog delen. Helaas is risotto nooit meer zo romig als het is wanneer je het vers maakt, maar in verband met de korte dagen moet ik de gerechten overdag wel koken. Gelukkig was er met de smaak niets mis, we hebben echt gesmuld!
Dinsdag
Dinsdag kreeg ik een lastminute briefing binnen voor een campagne met Het Nederlands Mosselbureau. Perfecte match, zowel Tim en ik zijn beide gék op mosselen. Dinsdagochtend werd er in ieder geval een vracht verse Zeeuwse mosselen bezorgd en die kun je nou eenmaal niet zo makkelijk bewaren. Hoe sneller je ze eet, hoe lekkerder ze zijn. Het oorspronkelijke gerecht voor dinsdagavond maakte dus plaats voor deze mosselen op Spaanse wijze. Geen straf! Recept volgt snel.
Woensdag
Een bord vol groenten, kip en rijst. Lekker gezond dus woensdag! Ik nam overdag video’s op en voor een van die video’s maakte ik homemade zoetzure kip met mango. Super lekker, ik ben gek op zoetzuur.
Donderdag
Donderdag hadden Viv en ik een afspraak in Amsterdam en hoewel ik gehoopt had naderhand nog de keuken in te kunnen om een gerecht voor OMF te koken, gooide een ellenlange file roet in het eten. Ons ritje dat normaal gesproken 56 minuten duurt duurde nu 2,5 uur. Meh. Lastminute plannen wijzigen dus en terwijl we Thuisbezorgd.nl al aan het afstruinen waren, besloot ik toch maar pasta in elkaar te flansen. Liever dat twee keer per week dan pizza of patat op donderdag. De pasta leek veel op die van zondag maar was toch iets anders. Deze keer maakte ik hem met volkoren penne, kip, chorizo (hadden we over, vandaar nogmaals), lekker veel champignons en erwtjes.
Vrijdag
Vrijdag stond ik helaas niet zo fit op ’s ochtends en aangezien de verloskundige eerder deze week al aangaf dat ik het rustiger aan moest gaan doen, besloot ik dat voor de verandering dan ook maar eens te doen. Ik deed vrijdag dus alleen het hoognodige in de keuken en werkte de rest van de dag met laptop onder een dekentje op de bank. Het avondeten dat op de planning stond liet ik ook even schieten want een homemade pizza, daar had ik niet zoveel zin in. Vlak voordat Tim thuis kwam van werk dook ik nog even de koelkast in en uiteindelijk fabriceerde ik een noedelgerecht met wat kip, lekker veel groenten en oestersaus. Oestersaus is echt een redder op zulke momenten vind ik, lekker genoeg van zichzelf dus je hoeft er niets anders meer bij te doen. Een drupje sesamolie en wat geroosterde sesamzaadjes naderhand maakte het echt een prima snel gerecht.
Zaterdag
We roepen het al weken: we moeten echt nog even een paar keer uit eten gaan samen nu het nog makkelijk kan. Bovendien hadden we ook nog een Diner Cadeau liggen dus die besloten we gisteren maar eens in te zetten. We aten bij een voor ons nieuw restaurantje in Apeldoorn: Heerlijk Lokaal waar, zoals de naam al doet vermoeden, zoveel mogelijk met lokale producten wordt gewerkt. Word ik blij van! Het restaurant zit in een oud schoolgebouw, doet lekker industrieel aan en is heel hip voor Apeldoornse begrippen vind ik. De menukaart is klein en basic, maar zolang er met kwalitatief goede producten wordt gewerkt is dat helemaal niet erg. Ik koos zelf voor de gamba’s vooraf en de spareribs als hoofdgerecht. Met die spareribs moest Tim me echt even helpen, jemig wat een portie. Ik was in ieder geval wel blij verrast door het eten. Kwalitatief erg goed, smaken klopten en alles is ook nog eens zeer betaalbaar. Aanradertje dus!
Voor aankomende week staat er weer genoeg lekkers op de planning. Hopelijk kan ik me deze keer iets meer aan die planning houden, dat is voor mijn gemoedsrust namelijk wel zo fijn! Het begint in ieder geval aardig op te schieten met het vooruitwerken, er staan al zó veel lekkere dingen voor jullie klaar in de maanden februari, maart, april en een deel van mei. Ik kan bijna niet wachten om het allemaal te delen maar goed, komt vanzelf Sab. Houd je in.
Fijne zondag! x
Heerlijk, het eten bij dat restaurant ziet er ook heel lekker uit!
Hmm, wat een heerlijk overzichtje weer! Ik ben benieuwd naar de tomatenrisotto.