Deze granola met appel is perfect als je de dag zou willen starten met appeltaart, maar tegen jezelf hebt gezegd dat je dat beter niet kunt doen.
Ik snap je hoor, ik zou er nul problemen mee hebben om de dag te starten met een stuk taart maar of het verstandig is, is een tweede natuurlijk.
In deze zelfgemaakte granola vind je alle lekkere ingrediënten die ook in een appeltaart gaan. Stukjes gebakken appel met kaneel, verse appel om de boel wat op te frissen, knapperige noten… Een prima start van je dag en ook nog eens een recept dat je zo hebt gemaakt.
Granola maken
Granola maken doe ik eigenlijk veel te weinig. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat we het in ons huis ook niet zoveel eten.
Ik ben zelf sowieso geen ontbijter, meestal eet ik pas voor het eerst rond een uur of twaalf en mijn jongens hebben nogal periodes.
Zo eten ze de ene keer weken achter elkaar crackertjes met Speculoos en hagelslag terwijl ze een aantal weken later het liefst iedere ochtend een kommetje yoghurt naar binnen werken.
In die laatste fase zitten we nu een beetje en dus had ik een mooie reden om granola te maken!
Granola met appeltaart smaak
Ik zei het al even, maar deze granola met appeltaart smaak is echt een prima begin van je dag als je eigenlijk zin zou hebben in een stukje appeltaart.
Ik heb ervoor gekozen om een deel van de appel mee te bakken met de granola zodat je echt die warme, zoete, kaneel-achtige smaak aan de appel krijgt die ook zo lekker is in appeltaart. Maar juist tijdens het ontbijt is het lekker om de boel wat op te frissen, vandaar de toevoeging van de verse appelblokjes.
Doordat je vers fruit gebruikt in dit granola recept, is de granola helaas niet heel lang houdbaar. De meeste recepten met gedroogd of geen fruit kun je wekenlang bewaren mits de granola goed afgesloten wordt bewaard, maar deze granola met appel kun je maximaal een dag of 3 – 4 weg zetten.
Overigens zou deze granola ook heel goed werken als topping over crumble bedenk ik me nu. Hmm, idee voor een volgend recept…
Meer granola?
Wil je deze granola met appel verwerken in andere recepten, dan heb ik hier een paar leuke suggesties voor je.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Granola met appel
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
- luchtdichte bewaarbak
Ingrediënten
- 200 g havervlokken
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 4 el ahornsiroop of honing
- 4 el kokosolie
- 50 g amandelen
- 50 g pecannoten
- 1 appel – in kleine blokjes
- snuf zout
Instructies
- Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom. Verwarm de oven voor op 180℃.
- Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en knapperig. Schep alles halverwege de baktijd een keertje om.
- Schep vlak voor het serveren nog wat blokjes verse appel door de granola.
- Bewaar de appeltaart granola in een goed afgesloten bak voor maximaal 4 dagen.