Op de een of andere manier kook ik de laatste tijd steeds vaker een beetje pittig. Ik gebruik vaak (crispy) chiliolie en vind het wel lekker als ik een beetje moet snotteren van een gerecht. Wat ik extra leuk vind is dat ik merk dat Vic, met zijn 5 jaar, licht pittig eten ook steeds meer kan waarderen. Hij wilde per se deze rigatoni met pittige tomatenpesto proeven, ondanks dat ik hem ervoor had gewaarschuwd, en zijn reactie was: “Oeh, LEKKER mama. Wel een beetje pittig maar ik vind het wel lekker!” Hij dronk zijn drinkbeker in één teug leeg, maar schepte vervolgens wel nog een keer van deze pasta op – haha.
Denk overigens niet dat je een liter melk nodig hebt om te blussen na het eten van deze rigatoni met pittige tomatenpesto hoor. Zó heftig is het niet. De rode peper (met zaadjes) is precies pittig genoeg om te zorgen voor een licht branderig gevoel op je tong. Maar de volgende dag heb je er geen last van – haha!
Omdat de tomatenpesto al zo vol is van smaak, heb ik het qua andere ingrediënten eenvoudig gehouden. Zwarte olijven, verse basilicum en geschaafde Parmezaanse kaas was voldoende om te zorgen voor een makkelijke maar zeer smaakvolle maaltijd.
Ik gebruikte zelf alle tomatenpesto, maar mocht je dat iets teveel hebben dan kun je de pesto onder een laagje olie in de koelkast bewaren. Het blijft zeker drie tot vier dagen goed.
Ben je meer van de groene pesto, dan kun je dat natuurlijk ook gewoon maken he. Of check een van onze andere gerechten met pesto.
Rigatoni met pittige tomatenpesto & parmezaan
Benodigdheden
- foodprocessor of hakmolentje
Ingrediënten
- 300 g Rigatoni
- 50 g Parmezaanse kaas - geschaafd
- 100 g zwarte olijven - in plakjes
- 15 g verse basilicum - grof gesneden
Pittige tomatenpesto
- 200 g zongedroogde tomaat + de olie uit de pot
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- snuf zout
Instructies
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Doe alle ingrediënten voor de pittige tomatenpesto in een hakmolen en maal fijn.
- Giet de pasta af maar laat ong. een soeplepel van het kookvocht achter in de pan. Schep de pesto, Parmezaanse kaas, olijven en verse basilicum door de pasta en serveer.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.