Rigatoni met pittige tomatenpesto & parmezaan
Als je dol bent op (licht)pittige gerechten dan is deze rigatoni met pittige tomatenpesto & parmezaan perfect. Leftover pesto kun je in de koelkast bewaren.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, pasta, pittige pasta, tomatenpesto, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 300 g Rigatoni
- 50 g Parmezaanse kaas - geschaafd
- 100 g zwarte olijven - in plakjes
- 15 g verse basilicum - grof gesneden
Pittige tomatenpesto
- 200 g zongedroogde tomaat + de olie uit de pot
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- snuf zout
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe alle ingrediënten voor de pittige tomatenpesto in een hakmolen en maal fijn.
Giet de pasta af maar laat ong. een soeplepel van het kookvocht achter in de pan. Schep de pesto, Parmezaanse kaas, olijven en verse basilicum door de pasta en serveer.