Inmiddels werk ik al een aantal jaren samen met Heinz voor hun Heinz Tomato Frito en in die tijd heb ik al een handvol heerlijke recepten gecreëerd. Echte publieksfavorieten blijkt, want jullie maken met name de Kip Stifado en mijn Balsamico-kip met mozzarella en tomaatjes ontzéttend vaak. Vandaag hoop ik weer zo’n succesnummertje aan jullie repertoire toe te voegen en daarvoor ging ik op de Mexicaanse tour. Ik maakte een Mexicaanse rijstschotel met kip. Spoiler alert: bij ons in huis was de hele schaal in no-time leeg.
Sinds ik begonnen ben met het ontwikkelen van recepten met/voor Heinz Tomato Frito gebruik ik zelden nog maar een andere tomatensaus. En in veel recepten waarin ik voorheen tomatenblokjes gebruikte, gebruik ik nu Heinz Tomato Frito. Waarom? Omdat deze tomatensaus heel snel zóveel meer smaak aan een gerecht toevoegt. De knoflook en ui worden 2,5 uur in olie gesudderd en de olie wordt daarna toegevoegd aan zongerijpte tomaten. In een handomdraai zet je dus iets lekkers op tafel en dat is met name op doordeweekse dagen heel fijn.
Dat Heinz Tomato Frito heel veelzijdig is om te gebruiken heb ik je al vaker laten zien; in een Grieks-georiënteerd stoofpotje, in een wat meer Italian-minded gerecht maar ik heb het ook al eens gegeten over Turkse Manti met een beetje knoflookyoghurt erbij. Deze Mexicaanse rijstschotel met kip smaakt weer heel anders dan de recepten die ik tot nu toe met je heb gedeeld. Lekker kruidig en ik vind het ultiem comfort food.
PS: Wil je dit gerecht liever vega maken? Laat de kip dan achterwege; dankzij de hoeveelheid bonen vult de maaltijd namelijk al goed. Ook kun je er eventueel meer groenten aan toevoegen. Denk aan courgette, paprika of verse tomaten.
Wil je meer rijst recepten bekijken? Ik heb ze voor jou op 1 pagina verzameld!
Mexicaanse rijstschotel met kip
Benodigdheden
- ovenschaal van 25x20 cm
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 g zwarte bonen - uitgelekt
- 200 g kidneybonen - uitgelekt
- 200 g mais - uitgelekt
- 1 pakje Heinz Tomato Frito - 350g
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 100 g cheddar - geraspt
- 2 el tacokruiden
- 2 el olijfolie of raadzaapolie
- 4 kipfilets of kipdijfilets
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ga ondertussen verder met het bereiden van de rest van de ingrediënten.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot de ui glazig begint te zien.
- Voeg de zwarte bonen, kidneybonen en de mais toe en schep het geheel even goed om.
- Schenk de Heinz Tomato Frito in de pan en voeg hier het komijnpoeder, oregano en verse peterselie aan toe. Laat het geheel pruttelen tot de rijst klaar is.
- Schep de gaargekookte rijst samen met de geraspte cheddar door de tomatensaus en schep vervolgens het geheel in de ovenschaal.
- Meng de tacokruiden met de olie en wrijf hier de kip mee in. Bak de kipfilets in een hete koekenpan rondom bruin en leg de kip tussen de rijst in de ovenschaal.
- Schuif de Mexicaanse rijstschotel 20/25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.
- Serveer de Mexicaanse rijstschotel met limoenpartjes, avocado en eventueel een lepel zure room.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ik lees nergens hoe je de Mexicaanse rijstschotel op smaak brengt.
Ik snap niet zo goed wat je bedoelt? Het recept geeft toch duidelijk aan wanneer je de kruiden en specerijen moet toevoegen?
Ik vond hem ook wat flauw van smaak en heb er nog zout aan toegevoegd.