Mexicaanse rijstschotel met kip
Deze Mexicaanse rijstschotel met kip is echt een publieksfavoriet. Super simpel om te maken en daardoor perfect voor een doordeweekse dag. Ultiem comfortfood in een ovenschaal; yum!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: cheddar, gekruide kip, heinz, heinz tomato frito, kip, mexicaans, mexicaanse rijstschotel, ovengerecht, ovenschotel, rijstsalade
Servings: 4 personen
- 300 g rijst
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 g zwarte bonen - uitgelekt
- 200 g kidneybonen - uitgelekt
- 200 g mais - uitgelekt
- 1 pakje Heinz Tomato Frito - 350g
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 100 g cheddar - geraspt
- 2 el tacokruiden
- 2 el olijfolie of raadzaapolie
- 4 kipfilets of kipdijfilets
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ga ondertussen verder met het bereiden van de rest van de ingrediënten.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot de ui glazig begint te zien.
Voeg de zwarte bonen, kidneybonen en de mais toe en schep het geheel even goed om.
Schenk de Heinz Tomato Frito in de pan en voeg hier het komijnpoeder, oregano en verse peterselie aan toe. Laat het geheel pruttelen tot de rijst klaar is.
Schep de gaargekookte rijst samen met de geraspte cheddar door de tomatensaus en schep vervolgens het geheel in de ovenschaal.
Meng de tacokruiden met de olie en wrijf hier de kip mee in. Bak de kipfilets in een hete koekenpan rondom bruin en leg de kip tussen de rijst in de ovenschaal.
Schuif de Mexicaanse rijstschotel 20/25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.
Serveer de Mexicaanse rijstschotel met limoenpartjes, avocado en eventueel een lepel zure room.