Als ik zou moeten raden dan denk ik dat wraps picknicksnack nummer 1 zijn, wat denk jij? Ik snap het ergens wel hoor want wraps zijn snel klaargemaakt maar ook nog eens makkelijk om mee te nemen. De picknicksnack die ik vandaag met jullie deel heeft ook alles te maken met wraps maar smaakt toch héél anders. Deze krokante tortillabites vul je met een snel gemaakte kruidenkaas. De wrap rol je strak op, snijd je in stukjes en die stukjes bak je vervolgens een paar luttele minuten in een loeihete koekenpan. Het resultaat? Een krokante, hapklare snack voor in de picknickmand.
Zelfgemaakte kruidenkaas
Kruidenkaas maak je heel makkelijk zelf door naturel roomkaas te pakken en daar diverse kruiden aan toe te voegen. Voor deze tortillabites hield ik de vulling vegetarisch, maar als je het lekker vindt kun je de wraps altijd nog beleggen met gerookte zalm of kipfilet voordat je ze op rolt. Het is wel handig als je voor deze tortillabites kiest voor een A-merk roomkaas. Denk aan Philadelphia of Monchou. Deze bevatten namelijk minder water dan een goedkopere variant en dit zorgt ervoor dat de kaas niet volledig uit de wraps loopt zodra je deze gaat bakken. Toch wel fijn!
Variëren met de vulling
In plaats van kruidenkaas kun je vrijwel alle vullingen gebruiken die jij lekker vindt. De tortillabites doen me ergens denken aan een mini versie van taquito’s dus je kunt de vullingen van de romige kip taquito’s met zwarte bonen of de pittige kip taquito’s ook gebruiken.
Krokante tortillabites met kruidenkaas
Ingrediënten
- 8 medium tortillawraps
- 200 g naturel roomkaas
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 bosuitje - in dunne ringen
- 1/2 tl gedroogde bieslook
- 1/2 tl gedroogde dille
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- peper en zout
- boter, olie of margarine om in te bakken
Instructies
- Doe de roomkaas in een kommetje en voeg hier de knoflookpoeder, bosui, groene kruiden, peper en zout aan toe. Roer het geheel even goed om.
- Smeer de bovenkant van de tortillawraps in en rol ze vervolgens stevig in.
- Snijd de wraps in stukken van ong. 2 centimeter breed.
- Verwarm de boter in een koekenpan op hoog vuur.
- Bak de tortillabites 5 minuten op hoog vuur tot ze rondom goudbruin en krokant zijn.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Wat origineel, zeg!
Hoi Sabine, kan dit ook gewoon in de oven? Of loopt de kaas er dan uit?
Kan wel hoor! Hoge temperatuur en niet al te lang, je wilt ze net krokant hebben maar de kaas er wel in laten zitten.
“rol ze vervolgens stevig in.”
in = op denk ik?
De taquito’s met zwarte bonen is hier in huis een favoriet dus ik ga deze tortillabites ook eens proberen.