Ik moet toegeven dat ik niet echt een ontbijter ben. Waar sommige mensen helemaal lyrisch worden van een uitgebreide smoothiebowl ’s ochtends, een bak overnight oats of Eggs Benedict heb ik het ’t liefst zo simpel mogelijk. Ik heb ’s ochtends nog niet zo’n honger dus ik hoef meestal ook niet een uitgebreid ontbijt. Op mijn mamadagen of op zondag vind ik het echter wel leuk om wat meer uit te pakken. Warme broodjes in de oven, verse wafels in het wafelijzer of een stapel pancakes… De mannen worden er blij van en dat vind ik weer leuk om te zien. De pancakes die ik vandaag met je wil delen zijn perfect om ’s ochtends te maken en te eten. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, ze zijn in no-time klaar en zijn ook nog eens goed voor de lijn. Perfect toch? Voor mijn kwark pancakes gebruik ik standaard magere Franse kwark, maar voel je vrij om kwark met een smaakje te gebruiken voor meer smaak aan de pancakes
Kwark pancakes
Ingrediënten
- 200 g magere kwark naar smaak
- 50 g bloem
- 4 eieren
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de pancakes bij elkaar in een kom en klop dit tot een luchtig, klontvrij beslag. Voeg eventueel een klein snufje zout toe.
- Verhit boter of olie in een koeken en bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Zou er ook een banaan door heen geprakt kunnen worden ?
Ik zou dan 1-2 extra eieren toevoegen omdat banaan ervoor zorgt dat het beslag (nog) plakkeriger/dunner wordt.