Snickerdoodles kennen we in Nederland niet zo goed. Het heeft (helaas) niets te maken met Snickers zoals wij ze kennen, het zijn namelijk een soort zachte kaneelkoekjes. Ik heb er al eens een recept voor gedeeld! Aangezien een laagje kaneelsuiker alle zoetigheden lekkerder maakt, vond ik het een goed idee om Snickerdoodle blondies te maken. Is weer eens iets anders dan brownies, toch? Het verschil tussen blondies en brownies zit hem trouwens in het feit dat blondies niet gemaakt worden met chocolade, hoewel veel mensen denken dat blondies de ‘witte variant’ zijn van brownies. Maar nope, geen chocolade in deze blondies!
Snickerdoodle blondies
Benodigdheden
- vierkante bakvorm van 20x20 cm
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
- 150 g boter - zacht
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 2 el melk
- 1 tl vanille-extract
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 g kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
Instructies
- Klop de boter met de lichtbruine basterdsuiker op.
- Voeg hier vervolgens de eieren, melk en de vanille-extract aan toe en klop nog even door.
- Doe de bloem, bakpoeder en een snuf zout bij de natte ingrediënten in de kom en spatel het geheel door tot een klontvrij mengsel.
- Vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in en verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
- Schep het blondiebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Schep de kristalsuiker met de kaneelpoeder om en strooi de kaneelsuiker over de top van het blondiebeslag.
- Bak de blondies in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.