Hoewel oudejaarsavond er waarschijnlijk niet uit ziet zoals je gewend bent, fleurt lekker eten de boel altijd een beetje op. En je kent mij: ik ben wel van de ‘guilty pleasures’ en dus ging ik weer eens aan de slag met een cheeseburger en bouwde deze om tot een borrelhapje. Aan deze cheeseburgerprikkertjes zitten alle ingrediënten die je normaal gesproken ook op een cheeseburger vind maar dan in één hapklaar hapje. Eet je deze prikkertjes samen met de burger-dipsaus die erbij hoort dan heb je écht het idee alsof je een mini cheeseburgertje eet. Hoe leuk is dat! De kaas zit verstopt in de gehaktballetjes en daardoor zijn deze prikkertjes het allerlekkerste om te eten als de balletjes warm zijn. Prik die dan ook als allerlaatste aan de stokjes.
Cheeseburger prikkertjes
Benodigdheden
- 30 cocktailprikkertjes
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 100 g cheddar - geraspt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 5 augurken - in plakjes
- 4 blaadjes kropsla - in reepjes
- 15 cherrytomaatjes - gehalveerd
- peper en zout
Burgersaus
- 1 el ketchup
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1/4 tl knoflookpoeder
Instructies
- Doe het gehakt samen met de cheddar, ei en paneermeel in de kom en voeg hier peper en zout aan toe. Kneed het geheel goed door en vorm 30 kleine balletjes van het gehakt.
- Bak de balletjes in een beetje boter in een koekenpan in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
- Rijg aan ieder cocktailprikkertje een half tomaatje, een reepje kropsla en een plakje augurk. Prik als laatste de gehaktballetjes aan de stokjes.
- Roer de ketchup, mayonaise, mosterd en knoflookpoeder door elkaar en serveer de cheeseburgerprikkertjes met de burger-dipsaus.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.