Mijn afgelopen eetweek was er eentje waar ik best wel veel en vaak in de keuken stond. Heel fijn. Ik nam de tijd om te koken en daar ontstonden tegelijkertijd nieuwe ideeën uit. Dingen die ik vaker wil gaan eten dus die vaker op mijn planning mogen komen. Want juist door altijd nieuwe dingen te bedenken, en heel gevarieerd te willen eten, vergeet ik soms dat een ‘gouwe ouwe’ op z’n tijd ook erg lekker is. Ik zou er eigenlijk een lijstje van bij moeten houden in mijn telefoon zodat ik daar altijd op terug kan vallen als ik even geen idee heb. Zo’n gouwe zit er deze keer trouwens ook tussen, donderdag maakte ik een gehaktschotel die favoriet is bij ons. Te lang geleden dat we die gegeten hadden. En gisteren kookte ik niet, ik maakte wat lekkere hapjes en vulde schaaltjes met snacks. Tim, Sab en Vic waren eindelijk weer eens bij ons om te borrelen. Leuk!
Zondag
We waren vorige week zondag in Lage Zwaluwe om de verjaardag van mijn schoonzusje te vieren en daarna schoven we bij mijn ouders aan om te eten. Ze wonen tenslotte vlak bij elkaar dus dat was handig. De oven is de beste vriend van mijn moeder (ook op het gebied van taart), dus ze had al wat lekkere dingen voorbereid. Een quiche, een aardappelschotel, kip en om nog wat groen binnen te krijgen; boontjes.
Maandag
Ik maakte een buddhabowl. Heb ik wel eens eerder gemaakt maar dat is lang geleden en ik vind het er eentje om te onthouden. Een gezonde bowl gevuld met zilvervliesrijst en broccolirijst, gebakken spinazie, gebakken champignons en een zacht gekookt eitje. Door de twee rijstsoorten zat ook nog verse kruiden.
Dinsdag
Ik had zin om soep te maken en zo geschiedde. Het werd een paprika tomatensoep met runderballetjes. Heel lekker, en er zit nog wat in de vriezer. Misschien voor aankomende week als het zo uitkomt.
Woensdag
Ik maakte deze salade dinsdagavond al omdat ik woensdag weer direct door moest naar Apeldoorn vanuit Meppel. Gevuld met; zilvervliesrijst, geitenkaas, zongedroogde tomaatjes-hummus, bosuitjes, verse munt en limoen. Verse spinazie moest er ook nog door, maar dat vergat ik weer.
Donderdag
Gouwe ouwe: gehaktschotel met tomatensaus, zoete aardappel en oude kaas. Bommetje vol zat ik erna.
Vrijdag
Deze salade heb ik vrijdagmiddag mooier op de foto gezet dan hierboven. Was er eentje voor OMF dus die komt over een tijdje online. Een lekkere frisse!
Zaterdag
Snackdiner! Lekker makkelijk. Ik deed ’s middags met Tobias boodschappen in de Appie en verzamelde wat dingen bij elkaar waar ik zelf hapjes van kon maken en dingen die ik enkel maar in een schaaltje hoefde te doen. We deden twee sessies van wat je hier ziet. Bijna alles ging op. Meer van deze avonden graag.
Voor de komende week heb ik mijn planning al rond. En dat komt o.a. voort uit een koelkast die bomvol ligt met verse groenten die ik graag op wil maken. Boodschappen hoef ik dus nauwelijks te doen, waarschijnlijk alleen het hoognodige.
Fijne zondag!
Een tijd geleden heb je het volgens mij in een van je eetdagboeken (ik kan niet vinden welke) gehad over een (nieuw?) Italiaans restaurant in Deventer waar ze ook aan een shared diner principe deden. Zou je nog eens willen zeggen welke dat is?
Hoi! Jazeker, dat is Raffaele’s Foodbar. Zit op de Brink en reserveren is aan te raden. Enjoy!
Super, dankje! Ik kwam er via Google echt niet uit. Leuk, ik ga er eens reserveren :-)