Ik kreeg laatst via Instagram de vraag of ik wat inspiratie kon delen voor maaltijdsalades of salades die je bij de barbecue kunt serveren. En dan niet per se pastasalades want inderdaad, die kan iedereen wel maken tegenwoordig, maar salades op basis van andere ingrediënten. Natuurlijk kan ik dat! In deze tijd van het jaar ben ik zelf dol op salades en zet ik ze met enige regelmaat op tafel en nee, dat zijn echt niet altijd pastasalades. Deze rijstsalade met geitenkaas en granaatappel maakte ik bijvoorbeeld laatst. De zilvervliesrijst zorgt voor behoorlijk wat body aan de salade en door te spelen met andere ingrediënten werd het uiteindelijk een hele frisse en lekkere zomersalade. Hopelijk voldoe ik hiermee een beetje aan jullie wens want deze salade kun je prima zo eten als avondmaaltijd maar ook heel goed op tafel zetten tijdens een barbecue.
Rijstsalade met geitenkaas en granaatappel
Ingrediënten
- 200 gr zilvervliesrijst*
- 75 gr granaatappelpitjes
- 100 gr verse geitenkaas
- 1 rode ui - in dunne ringen
- 1 sinaasappel - in partjes
- 50 gr walnoten
- 2 takjes verse munt - fijngesneden
- 2 takjes verse basilicum - fijngesneden
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el appelcider-azijn
- 1 tl honing
- snuf zout
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat hem vervolgens uitlekken en helemaal afkoelen.
- Doe de rijst na het afkoelen in een kom en voeg hier de granaatappelpitjes, verse geitenkaas, rode ui, sinaasappel en walnoten aan toe. Schep het geheel even goed om.
- Voeg dan de verse kruiden toe en schep ook deze door de rijstsalade.
- Meng alle andere ingrediënten tot een gladde dressing en schep deze tot slot door de salade.
- Serveer de salade direct of bewaar hem 2-3 dagen goed afgesloten in de koelkast.