Het pompoenen seizoen is geopend en zo vlak voor het Halloween weekend hebben we natuurlijk hartstikke zin in ‘iets’ met pompoen. Een soepje is heerlijk en een pompoentaart lijkt me ook erg gezellig op tafel staan, maar met pompoen kun je nog zoveel meer maken, dat ik er voor vandaag eens een salade mee maakte. Eentje voor de lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten.
Met de chilisaus, koriander en creme fraiche is dit een heerlijk smaakvol gerecht!
Gegrilde Pompoensalade met Chilisaus
Ingrediënten
- 75 gram rucola
- 1/2 rood uitje gesnipperd
- 1 teen knoflook fijn gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pompoen
- 175 gram crème fraiche
- 2-3 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel pompoenpitten
- klein handje koriander fijn gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Halveer de pompoen, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in stukken van ongeveer 3x3 cm.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de pompoen erover.
- Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook en gesnipperde ui. Verdeel dit mengsel over de pompoen en schuif voor zo'n 25-30 min in de oven.
- Verdeel ondertussen de rucola in een grote schaal en strooi er een eetlepel pompoenpitten over.
- Als de pompoenstukken gaar zijn verdeel je ook deze over de rucola.
- Roer nu de crème fraiche los en verdeel wat dotjes over de salade. Schenk de chilisaus over de salade en maak af met de laatste eetlepel pompoenpitten een beetje koriander.
Ziet er heel lekker uit! Helaas houdt mijn vriend niet van pompoen, dan maar een keer maken als hij niet thuis is!
Wat lekker! Perfect ook om te maken als je van een ander gerecht pompoen over hebt.
Oeh, super combi! Als mijn pompoen het niet in een taart haalt, zal ik hem zeker hiervoor gebruiken.