Taart is echt zo’n zoete lekkernij die ik alleen maar voor speciale gelegenheden bewaar. Voor verjaardagen en als we dingen te vieren hebben. Ergens is dat maar goed ook want ik kan me helemaal klem eten aan taart, maar aan de andere kant vind ik dat ik het veel vaker zou moeten maken. Taart bakken is namelijk iets wat ik echt leuk vind om te doen, zeker wanneer het eindresultaat fotowaardig is. Arja van Kookboek van Arja stuurde een waanzinnig lekker taartrecept in voor een Cranberrytaart en die wil ik graag met jullie delen.
Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)
- 150 gram patentbloem
- 150 gram ongezouten roomboter
- snufje zout
- 250 gram cranberry’s, vers of bevroren
- 80 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- poedersuiker voor de garnering
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Smelt de boter in een pannetje en klop deze vervolgens samen met de suiker tot een romig mengsel.
3. Laat de boter heel iets afkoelen en klop vervolgens een voor een de eieren erdoor.
4. Voeg de bloem, het zout, de vanillesuiker en de bakpoeder aan de vloeibare ingrediënten toe en kneed dit tot een soepel taartdeeg.
5. Vet een taartvorm goed in met een beetje boter en verdeel het taartdeeg over de bodem en maak een klein opstaand randje.
6. Verdeel de cranberry’s over de taartbodem en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
7. Laat de taart afkoelen en bestrooi deze vlak voor het serveren met poedersuiker.
Vergeet niet op de blog van Arja te kijken voor nog veel meer lekkere recepten!
Jouw recept ook op OMF? Stuur het recept inclusief een foto van het eindresultaat in via deze pagina en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.
Dat ziet er goed uit! De blog van Arja lijkt het alleen niet te doen, klopt dat?
Als het goed is werken de links nu wel!
Ik ben dol op cranberries. Hij ziet er lekker uit!
Een heel lekker fris zuur taartje, vanmiddag gemaakt. Misschien in het recept even deeg vervangen door beslag, zoals bij Arja, want dat is het echt.
Ziet er lekker uit!
Ik ben gek op cranberries. Die zaten in mijn gerecht vorige keer ook al. Ik heb ze nog thuis dus misshcien is dit wel een goede optie!
Oh, wauw, heerlijk, ga ik zeker proberen!
Ik heb nog nooit verse cranberries gegeten, alleen gedroode, maar zijn deze ook zoet als je ze zo rauw in de taart bakt? Hoeft niet mierzoet te zijn maar cranberries kunnen nog wel eens bitter zijn heb ik van horen zeggen! Eerst even koken met wat suiker was de reactie van mijn vriendin. Klopt dat? Bij voorbaat dank voor ’t beantwoorden.
Groetjes, Marja. :-)
Ziet er smakelijk uit!