Sab’s Eetoverzicht week 37-2025

Vier werkdagen waarvan drie kookdagen afgelopen week. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat er meer dan genoeg eten te vinden was in mijn huis. Het is een vloek en een zege eerlijk gezegd. Een zege omdat er altijd iets in huis is natuurlijk en ik ’s avonds alleen nog moet kiezen wát we precies gaan eten; een vloek omdat de kinderen niet altijd alles willen eten wat ik maak en omdat er ook geen ruimte meer is voor spontane gerechten.

Maar hé, we klagen niet hè. Dat ik dit mijn werk mag noemen is natuurlijk nog altijd geweldig.

Zaterdag

We begonnen met een weekendje alleen thuis maar op zaterdag stond er een etentje gepland met een vriendin. We gingen eten bij restaurant Puglia in Apeldoorn en dat viel goed in de smaak! Ik. nam de orechiette met pistachepesto, garnalen en burrata – die was érg lekker.

We gingen een beetje in omgekeerde volgorde want na onze hoofdgerechten deelden we nog een borrelplank haha. We sloten af met tiramisu uiteraard. Genoten!

IMG 4341

Zondag

Ik had een ultiem lui weekend zonder zin om ook maar een hand uit te steken in de keuken, dus na de F1 race te hebben gekeken liet ik pizza bezorgen voor mezelf. Die heb ik heerlijk opgegeten terwijl ik verder las in het boek waarin ik bezig was. Genieten af en toe hoor, dit soort momentjes.

IMG 4363

Maandag

Maar vanaf maandag was het uit met de pret; toen moest er toch écht weer normaal gekookt worden. En veel ook! Ik maakte onder andere een goed gevulde (Toscaanse) soep met witte bonen en maakte daar volkoren tosti’s bij. Soort van gulden middenweg want de kinderen hoefden die soep met zoveel groenten natuurlijk niet, maar de tosti’s gingen er prima in. Zucht…

IMG 4380

Dinsdag

Taco tijd! In de slowcooker maakte ik pulled beef en dat stopte ik in (kaas)taco’s met wat sla en zelf gemaakte chimichurri. Voor de jongens was er nog krokante kip, zij aten dat met de taco’s.

IMG 4392

Woensdag

Op woensdag zet ik de jongens tegenwoordig af bij hun vader na de hockeytraining van de oudste en race ik daarna weer terug naar huis. Het is dan altijd al half 7 en dan komt het dus wel goed uit dat er eten staat om op te warmen. Woensdag was dat Marokkaanse lamsstoof waar ik gele rijst bij kookte.

IMG 4395

Donderdag

Pasta tijd! Eigenlijk gaat er geen week voorbij zonder een keertje pasta te eten. Donderdag pruttelde er een herfstige bolognesesaus (recept volgt binnenkort) op het vuur en die aten we ’s avonds met spaghetti. Altijd goed!

IMG 4400

Vrijdag

Een makkelijke maaltijd om de week mee af te sluiten. Ik maakte een pan met courgette soep en bakte gisteren al verse focaccia (uit de Airfryer! – recept volgt). Prima zo voor de vrijdagavond.

Na twee weekenden zonder kids heb ik ze de aankomende 1,5 week lekker thuis. Ik plan iets minder kookdagen in voor aankomende week zodat er wat meer ruimte is om dingen te eten die zij echt lekker vinden.

Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat het al lang geleden is dat we gebakken aardappeltjes hebben gegeten, dus ik denk dat ik die als onderdeel van een AGV’tje maar eens ga inplannen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close