YES, zitten we weer in zomerse temperaturen. Die had ik stiekem best wel een beetje gemist. Net als het buiten eten trouwens, want dat is toch hetgeen we het allerliefste doen.
Na een aantal zeer rommelige weken was afgelopen week weer enigszins normaal, hoewel de week een dag miste dankzij Pinksteren natuurlijk. Ik plande twee kookdagen in en had het gevoel weer wat meters te maken en dat was erg fijn. De zomervakantie komt in rap tempo dichterbij namelijk.

Zaterdag
De kinderen hadden ontzettend veel zin in poffertjes zaterdag. Goed, maar ik niet – haha! Bij Albert Heijn zag ik laatst al een keer nieuwe maaltijden liggen in het vriesschap van Koh Thai en daar was ik best benieuwd naar. Ik nam de rijstnoedels met kip en groene curry mee om eens te proberen. Smaakte prima.
Zondag
We sloegen het avondeten op zondag over. We gingen die dag namelijk zwemmen bij de Scheg in Deventer. Grootste fout ever want wat was het afschúwelijk druk. Na drie uur hadden we er genoeg van en ik besloot te trakteren op een late lunch bij McDonald’s. Hierdoor hadden we ’s avonds geen trek meer.

Maandag
Een AGV’tje op Eerste Pinksterdag die altijd aanvoelt als een extra zondag. Ik maakte Parmezaan aardappeltjes, daar zijn beide kinderen echt dol op en erbij hadden we dopertjes en gekruide drumsticks.

Dinsdag
Dinsdag stond ik weer een dag in de keuken om recepten te maken voor de blog – zo fijn! Er stonden een aantal gerechten op de planning die pasten bij het mooie weer. Zo ook deze citroenorzo met gekruide zalm. Het recept hiervoor houden jullie van me tegoed.

Woensdag
En eindelijk was het vanaf woensdag dan weer mooi weer genoeg om buiten te eten. Dat hadden we stiekem wel een beetje gemist. Ik zette diverse ingrediënten op tafel waarmee we onze eigen noedelsoep kunnen bouwen. Blijft ook een favoriet in ons huis.

Donderdag
Kookdag nummer twee! De kinderen aten een extra avond met me mee en ik had overdag al gekruide aardappelpartjes en shaslicks uit de Airfryer gemaakt. Recept hiervan volgt ook. Kleine salade erbij en het was een lekker maaltje voor de eerste warme dag van de week.

Vrijdag
Voor een klant maakte ik eerder deze week een Spaanse tortilla met chorizo. Daarvan warmde ik voor mezelf vrijdagavond een stuk op. Van tevoren had ik bedacht om er een salade bij te maken, maar ik at alleen en had totáál geen zin om moeite te doen, dus ik liet het bij alleen de tortilla. Was heerlijk! Het recept vinden jullie straks terug in de Foodies Magazine van augustus.
Aankomende week is een beetje vergelijkbaar met afgelopen week. Ik ben morgen een dagje vrij maar werk de rest van de week volgens normaal schema. Er staan wat kookmomenten en afspraken op de planning en aankomende donderdag geef ik een Airfryerworkshop aan het team van een van mijn klanten – super leuk!
Fijne zondag! x