Ik moest even twee keer kijken toen ik ‘week 42’ intypte voor dit eetoverzicht. Hoe snel gaat de tijd! Over twee weken is het alweer november! Stop.de.tijd. jongens. Ik ben nèt een beetje akkoord met het feit dat de herfst toch echt is aangebroken, gaan we langzaamaan alweer naar de feestdagen. Ik kan het even niet meer bijbenen.
Dit kon ook alles te maken hebben met de drukte van afgelopen tijd. Ik zit in de afrondende fase van een groot project dus hopelijk komt er na aankomende week weer een beetje lucht. En daar heb ik HEEL veel zin in! Hopelijk kom ik dan een beetje in de mood om aan de slag te gaan met recepten voor de feestdagen.
Verder voelde ik me heerlijk afgelopen week. Sinds maandag was ik eindelijk van de jetlag af (geen idee waarom het zó lang duurde deze keer) en ben ik heerlijk de keuken ingedoken.
Zaterdag
Nachoooo’s! Van Santa Maria ontvingen we een prachtig nacho pakket ter ere van Nacho Day (dat is morgen) en ik besloot het direct maar te gebruiken voor het avondeten van zaterdag. Nacho’s worden hier altijd geserveerd in bakjes met toppings, want we hebben alle drie andere wensen – haha.
Ook stond er nog een restje kippensoep in de koelkast, dus die warmde ik maar op voor erbij.
Zondag
In de koelkast lagen nog koelverse lasagnebladen van een eerdere shoot en die moesten echt een keertje op. Ik besloot weer eens lasagnette te maken, hoewel de manier waarop ik het uiteindelijk maakte wel wat anders was dan het recept hier op OMF. Ik ben altijd aan het freestylen en aan het kijken naar wat op moet in huis.
Maandag
Op maandag mocht ik de keuken in voor de laatste shoot met Iglo dit jaar. Op de planning stond bietenstamppot met een lekkerbek en salsa verde. ’s Avonds warmde ik alles voor het avondeten weer op, ideaal.
Dinsdag
De kinderen aten dinsdagavond restjes van een shoot. Ik ook, maar in plaats van frietjes met andere snacks (zie foto voor bewijs – haha), werd het voor mij een salade met kipgyros en feta.
Woensdag
Op woensdag moet ik het avondeten eigenlijk altijd al zo goed als klaar hebben. We komen pas tegen half 6 thuis van Vics hockeytraining en woensdagavond is het moment dat de kinderen weer naar hun vader gaan. Maar de Surinaamse nasi had ik gelukkig al klaar en ook de kippenbouten voor erbij had ik al aangebraden. Alleen even opwarmen en aan tafel!
Donderdag
Ik had bijzonder weinig tijd om iets spannends te doen voor het avondeten donderdag. Om 17.45u was ik thuis van een afspraak en om 19.00u moest ik de deur weer uit. In de tussentijd moest ik de hond nog uitlaten en mezelf opfrissen. Maar ik was voorbereid! In de supermarkt haalde ik ’s middags al even een bak pompoen-wortel pureersoep, dus die zette ik aan tijdens het uitlaten van de hond. Thuis van het rondje hondje hoefde ik de soep alleen nog even te pureren. Ideaal.
Vrijdag
Ik had om vrijdag nog een sportles staan en na die tijd heb ik vaak niet zoveel zin meer om uitgebreid te eten of te koken. Dus ik maakte het mezelf gemakkelijk. Voordat ik onder de douche stapte, stopte ik bimi in de oven en daar bakte ik garnalen bij. Ik fleurde het geheel op met sesamolie, knoflook en gerookt zeezout. Meer had het ook echt niet nodig op dat moment.
Aankomende week staan er gelukkig wat minder afspraken gepland dus ik kan vol in de afronding en in het vooruitkoken voor de website. Dat laatste is er afgelopen weken een beetje bij in geschoten en hoewel alsnog altijd alles op tijd online komt (volgens mijn eigen schema that is), vind ik het fijner als ik iets meer speelruimte heb.
Bovendien is het de laatste week voor de herfstvakantie dus het is sowieso nog even aanpoten wat dat betreft.
Fijne zondag! x