Sab’s Eetoverzicht #41-2024

I’m back! Met jetlag en al, maar dat mag de pret niet drukken. Dinsdagochtend kwam ik terug uit Chicago, dus in dit eetoverzicht gaan jullie nog getrakteerd worden op een aantal dagen diner aldaar. Uiteraard deel ik zeer binnenkort al mijn eettips voor de Windy City met je.

De rest van de week was aanpoten en wat eten betreft vooral kijken naar waar we zin in hadden en waar ik puf voor had. Dat resulteerde in makkelijke, maar wel lekkere maaltjes.

IMG 7105

Zaterdag

Mijn avondeten van zaterdagavond was niet zo spannend, maar dat had alles met de lunch te maken. Die was namelijk ZO groot en uitgebreid (club sandwich met een berg friet), dat ik de rest van de dag eigenlijk geen trek meer had. Rond 21.00u besloot ik nog even de Eataly binnen te lopen om een bakje pastasalade te halen. Met spinazie en ricotta was deze. Erg lekker!

Zondag

Ook zondag had ik niet grote trek voor het avondeten, dat komt toch omdat je ritme anders is en je overdag op andere tijdstippen eet. Maar ik wilde niet het mezelf niet weer zó makkelijk maken, dus ik streek neer bij het restaurant naast mijn hotel. Bij Ema worden mediterraanse gerechten geserveerd en ik at er héérlijke labneh met perzik en platbrood en een schaaltje krokante aardappeltjes met rozemarijn.

Maandag

Rond etenstijd was het weer tijd om op huis aan te gaan maandag. Ik zat in het vliegtuig en vloog voor het eerst in mijn leven business class. Hier deel ik later in een apart artikel meer over want wat een ervaring was dat! In business class krijg je een 3-gangen maaltijd en dit kwam er op mijn dienblad te staan:

  • krabsalade met garnalen
  • kip in morillesaus met peterselie aardappeltjes en sperziebonen
  • fruit dessert met een macaron, madeleine en nog meer lekkers
IMG 7196

Dinsdag

De uitputting was AAN dinsdag en met moeite haalde ik het einde van de dag. Met een lege koelkast en vriezer thuis, zat er maar één ding op: we stopten wat diepvriespizza’s in de oven. En daar waren we alle drie, de jongens waren direct weer thuis, zeer gelukkig mee.

IMG 7207

Woensdag

De hele week was het een beetje aanmodderen wat eten betreft en keek ik vooral naar de voorraadkast of deed ik snel wat kleine boodschappen tussendoor. Ik word daar altijd een beetje onrustig van, maar soit. Soms is het niet anders. Woensdag aten we manti waar ik nog wat köfte bij maakte met kruiden die ik uit Turkije had meegenomen eerder dit jaar.

IMG 7220

Donderdag

Ik was het grootste deel van de dag kwijt aan een afspraak in Leiden afgelopen donderdag, maar ‘gelukkig’ moest ik eind van de middag voor een klant nog de keuken in. Ik had dus direct mijn avondeten van elkaar: drunken noodles (een soort Pad Thai maar dan wat pittiger). Het recept deel ik binnenkort via Instagram met je.

IMG 7281

Vrijdag

Een AGV’tje om de week mee af te sluiten. Soort van dan: “ronde patatjes”, een favoriet van de jongens met nog een restje doperwten uit de vriezer en kippetje uit de oven. De jongens hadden er kroketjes en kipnuggets bij dus in totaal gingen er weer drie dozen de vriezer uit. HEERLIJK.

Aankomende week gaan we weer even terug naar normaal – ook wel weer bijzonder fijn hoor. Er staan kookdagen gepland, opdrachten, afspraken… Het belooft een BOM volle week te worden, maar gelukkig kan ik met mijn kookdagen wel even vooruit.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close