5 x koude vegetarische borrelhapjes

Op zoek naar de perfecte koude vegetarische borrelhapjes voor jouw volgende feestje? Zoek niet verder! Als ik een feestje organiseer of gewoon een gezellige avond met vrienden/familie heb dan kies ik er eigenlijk altijd voor om ook wat vegetarische borrelhapjes te maken. Ik weet niet of jullie dat ook merken, maar steeds meer mensen in mijn omgeving kiezen vaker bewust voor vegetarische opties. En het is ook gewoon lekker qua variatie om van alles wat te serveren!

In dit artikel deel ik vijf heerlijke koude vegetarische borrelhapjes of ‘vleesloze’ hapjes die je gemakkelijk van tevoren kunt maken. Geen gedoe op het laatste moment, alleen maar genieten van de gezelligheid en het lekkere eten.

Wat dacht je van heerlijke vega gyoze, of misschien zoete donut balletjes die niet alleen lekker zijn, maar er ook nog eens fantastisch uitzien? We hebben ook een combi met peer en brie en hartige broodjes. En natuurlijk mag een heerlijke borrelkaas niet ontbreken. Deze hapjes zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en zorgen gegarandeerd voor blije gezichten.

vega gyoza

1. Vega gyoza met paddenstoelen

Gyoza wordt vaak gevuld met een mix van varkensgehakt of garnalen. Maar vegetarische gyoza is minstens even lekker! De vulling is weliswaar iets zachter qua textuur, maar de smaak van vegetarische gyoza is net zo goed. Mijn nieuwste creatie is deze vegetarische gyoza met een vulling van paddenstoelen. De vulling bestaat volledig uit groenten en dat is fijn. Zo voelt het toch alsof je iets gezonders aan het snacken bent!

hapje met peer en brie

2. Borrelhapje met brie en peer

Als je het hebt over makkelijke koude vegetarische borrelhapjes dan is dit echt een goede keuze om uit te proberen. Brie en peer is over het algemeen een heel lekkere combinatie dus ik wilde hier graag een borrelhapje mee maken. Je kunt gewoon je eigen favoriete Franse brie kiezen. Deze druk je op een spiesje met peer & een beetje rucola. Je maakt het af met balsamicocrème en geroosterde hazelnoten. Ik zie het niet vaak voorbij komen op een borrelplank, dus leuk om je gasten mee te verrassen (terwijl het zo simpel is!).

donut balletjes uit de airfryer

3. Donut balletjes

‘Traditionele’ donuts worden normaal gesproken gefrituurd, maar deze donut balletjes bak ik in de airfryer. Daardoor worden ze direct een stuk minder vet. En wat ik er ook heel erg fijn aan vindt, is dat het super snel gaat. Ze zijn natuurlijk heel klein en daardoor supersnel klaar. In mijn Russell Hobbs Satisfry Multicooker hadden ze slechts 6 minuutjes nodig. Het proberen waard! Als je kinderen hebt, is dit recept zeker kindproof om samen te maken.

Borrelkaas met pistache en bacon

4. Borrelkaas met pistache

Deze borrelkaas is een ware eye-catcher op je borrelplank. Je borrelplank is direct leuk aangekleed en gevuld wat ik altijd wel een must vind. Een halfvolle borrelplank zul je bij mij niet snel tegenkomen. Mij maak je het meest blij met hartige hapjes op, dus ik ga heel goed op alles wat met kaas te maken heeft ;-) De bol kaas bestaat uit roomkaas en geraspte Emmentaler, maar hij is verder op smaak gebracht met andere ingrediënten. Klik op de titel of de foto om naar het recept te gaan!

hartige broodjes

5. Hartige broodjes met truffel & Parmezaan

Naast kaas kun je mij ook wakker maken voor truffel. Mmm.. heerlijk!! Deze croissantbroodjes met truffel en kaas vind ik goed passen bij een grote borrelplank. Van veel hapjes op een borrelplank kun je eindeloos veel eten, maar deze broodjes vullen wat meer. Hierboven zei ik al dat ik gek ben van bladerdeeg, omdat het zo lekker krokant is. Maar als ik bij een gerecht zin heb in een iets zachtere structuur, dan kies ik voor croissantdeeg. De truffelsmaak komt van een truffelmayonaise. Dat vind ik het lekkerste, omdat de smaak dan subtiel blijft.

Dat waren alle koude vegetarische borrelhapjes!

We zijn benieuwd welke van deze koude vegetarische hapjes jouw favoriet is geworden. Heb je een van de recepten uitgeprobeerd of heb je misschien je eigen twist eraan gegeven? Laat het mij weten op Instagram of Facebook. Ik vind het altijd leuk om te horen hoe mijn recepten bij jullie in de smaak vallen en welke creaties jullie hebben gemaakt.

Wil je nog meer inspiratie om andere borrelhapjes toe te voegen? Op deze pagina vol borrelhapjes staan nog veel meer recepten! Eet smakelijk en tot de volgende keer!

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

vega borrelhapjes

Join the Conversation

  1. Marion van de Sande says:

    Heerlijk!! Bedankt voor het recept van de borrelkaas met pistache, die ga ik deze maand nog maand. Al betwijfel ik of dit een vegetarisch recept is… ;-) Maar voor mij geen enkel probleem, het lijkt me heerlijk.

    1. Wel als je de bacon weglaat! Dat maakt hem zeker niet minder lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close