Sab’s Eetoverzicht #25-2024

Poef, toen was er alweer een week voorbij! Iemand zei van de week: “het lijkt wel dat de tijd steeds sneller gaat naar mate je ouder wordt!” Nu weet ik niet of dat het geval is of dat het ’t feit is dat de vakantie steeds dichterbij komt, maar de weken vliegen inderdaad voorbij.

We zijn hier in huis al flink aan het aftellen naar de zomervakantie en langzaam in een afrondende fase terecht gekomen. Afgelopen week was er eentje van veel vooruit koken en -werken en dat is iets waar ik heel blij van word. Een gevulde planning hier op OMF voor de komende weken, waardoor ik straks de boel lekker de boel kan laten. Heerlijk!

IMG 4666

Zaterdag

De jongens waren het weekend bij hun vader, dus ik leunde wat het avondeten betreft op dingen die ik nog in huis heb. Vind het bij uitstek een geschikt moment daarvoor, want dan kan ik rustig dingen opmaken die de kinderen niet zo heel lekker vinden. Op zaterdag at ik kip in zwarte bonensaus, altijd een goed idee.

IMG 4671

Zondag

Zo, die knalde even van je scherm af of niet? En toch is het een super simpel recept! Ik maakte noedelsoep met gele currypasta als smaakmakers. Erdoor ging een struik paksoi, bosui, sugar snaps, volkoren noedels en garnalen.

IMG 4723

Maandag

Noedelsoep nummer 2! Dat was niet helemaal zo ingecalculeerd, meer tijdens de kookdag bleek dit het beste avondeten te zijn voor maandag – haha. Het was wel een compleet andere soep. Deze keer met onder andere kip, shiitake en prei.

IMG 4730

Dinsdag

Pasta Primavera op de planning dinsdagavond, maar dan met pesto gemaakt in plaats van roomsaus. Verder ging er broccoli, kipfilet doperwtjes en peultjes doorheen. Mocht je het je afvragen: nee, dit eten de jongens niet. Zij aten we de pasta pesto met kip, maar dan alleen met doperwtjes. De peultjes en broccoli gingen er niet in.

IMG 4741

Woensdag

We spendeerden de hele woensdagmiddag in de Apenheul, een groot feest. Gelukkig had ik een makkelijke maaltijd ingepland om te koken woensdagavond en had ik er ’s ochtends al aan gedacht om de rijst vast voor te koken. We aten nasi met een mootje zalm.

IMG 4747

Donderdag

Mijn donderdagavond begon met een uurtje padellen zoals gewoonlijk en ’s avonds had ik afgesproken met mijn vriendin. Gelukkig stond er nog een restje nasi van woensdag in de koelkast en hoefde ik dat alleen even snel op te warmen tussen de bedrijven door. Deze keer at ik het met kipfilet, die lag nog in de koelkast en moest op.

IMG 4759

Vrijdag

Na een paar dagen, of eigenlijk al weken, niet al te best slapen was mijn energie vrijdag aan het eind van de middag echt een beetje op. Zin om te koken had ik niet, maar ik had ook geen zin om eten te bestellen of ongezond te doen. Dus maakte ik een super snelle en simpele shakshuka en roosterde daar een paar sneetjes van mijn zelfgemaakte volkoren zuurdesem bij. Daar waren we allemaal helemaal ok mee!

Aankomende week wordt een volle week met diverse afspraken en de Avondvierdaagse van mijn oudste. De dagen worden dus lang en goed gevuld. Er zijn twee kookdagen gepland en dat scheelt natuurlijk altijd enorm in mijn tijdschema ’s avonds, dus ik hoop alles zonder al teveel druk op te kunnen vangen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close