Dit parelcouscous recept met garnalen ziet er misschien heel eenvoudig uit, het is een regelrechte smaakbom. Het is een van mijn favoriete maaltjes van de afgelopen tijd. Lekker fris door gebruik van de citroen en de boter die wordt toegevoegd, zorgt voor mega veel smaak.
Ik heb het gerecht warm geserveerd, maar voel je vrij om het geheel af te laten koelen en als parelcouscous salade te serveren. Beide erg lekker!
Parelcouscous maken
Ik ben dol op parelcouscous en eet het met name in de zomermaanden een stuk vaker. Ik vind het zo veel smaakvoller dan normale couscous en het ziet er altijd direct vrolijk uit op je bord als je het mij vraagt. Parelcouscous maken is ontzettend eenvoudig, je bereidt het namelijk hetzelfde als pasta: even koken en daarna verwerken in het gerecht.
Voor dit parelcouscous recept heb ik de parelcouscous eerst gekookt en daarna in koekenpan bij de garnalen en flinke hoeveelheid boter gedaan. Dit zorgde ervoor dat ieder bolletje couscous gecoat werd in een klein laagje boter. Vet = smaak, dus echt genieten is dat!
Parelcouscous koken
Anders dan normale couscous, moet je parelcouscous koken. Behandel deze couscous hetzelfde als je zou doen met pasta: neem een ruime pan met water en voeg hier zout aan toe. Parelcouscous zet tijdens het koken niet echt uit, dus veel zal het in volume niet toenemen.
Vervolgens kun je de parelcouscous verwerken op de manier waarop jij dit het lekkerst vindt. Maak bijvoorbeeld Shakshuka met parelcouscous en merguez of Met Parelcouscous gevulde puntpaprika’s. Ook lekker is het om er een salade van te maken.
Omdat parelcouscous van zichzelf niet heel veel smaak heeft, moet je er wel voor zorgen dat je het serveert met een lekkere saus of dressing.
Parelcouscous salade
Er staan al heerlijke parelcouscous salades hier op OMF. Wat denk je bijvoorbeeld van:
- Parelcouscoussalade met rucola & komkommer;
- Parelcouscoussalade met pesto, groot favoriet bij jullie deze!
- Parelcouscoussalade met Marokkaanse kip van Donal Skehan, zo’n heerlijk kleurrijk gerecht – perfect ook weer voor aankomende zomermaanden;
- Heerlijke Griekse parelcouscous salade, gevalletje altijd goed.
Ook dit parelcouscous recept met garnalen en citroen, kun je als salade serveren. Laat het gerecht simpelweg afkoelen in de koelkast en serveer het vervolgens koud.
Mocht je merken dat de parelcouscous wat droog is geworden of teveel aan elkaar is gaan plakken, dat krijg je als warme boter weer gaat stollen, dan kun je de couscous losroeren met een paar lepels extra vergine olijfolie.
Persoonlijk vind ik dit gerecht warm het aller lekkerst, maar kijk vooral waar je zin in en tijd voor hebt. In principe kan dit gerecht al binnen 20 minuten op tafel staan, waardoor het een geschikt gerecht is voor iedere dag.
Parelcouscous recept met garnalen
Heel stiekem kan ik nooit genoeg krijgen van garnalen, ik vind het zo ongelofelijk lekker! Of de garnalen nu verwerkt worden in een salade, in een pastarecept of knoflookgarnalen van de barbecue – je mag me er (bijna) wakker voor maken. Niet voor niets is de parelcouscous met garnalen dan ook echt een hit.
Voor dit gerecht koos ik voor gemak en snel klaar, dus ik kocht reeds schoongemaakte garnalen. Zo hoefde ik ze alleen nog maar even gaar te stoven in de boter, samen met flink wat knoflook. Je kunt natuurlijk iedere garnaal of gamba pakken die jij lekker vindt. Zorg er in ieder geval voor dat de schilletjes compleet zijn verwijderd en dat je het darmkanaal hebt weggehaald. Dat laatste zorgt voor een ietwat zanderige smaak aan de garnalen en dat is natuurlijk zonde van het gerecht.
Garnalen hebben echt maar heel kort nodig om gaar te worden, vaak is een minuut of 5 op hoog vuur al genoeg. Zorg dat ze een mooie oranje kleur hebben gekregen en dat de garnaal niet meer transparant is, dan is ‘ie perfect. Je wilt dat de garnaal een lekkere bite heeft, maar niet droog is gebakken. Echt niet te lang op het vuur laten staan dus!
Als de garnalen dan gaar zijn gestoofd in de knoflookboter, mag de gekookte parelcouscous en de rest van de ingrediënten erbij. Dan is het slechts nog een kwestie van alles omscheppen en klaar is het parelcouscous recept.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Parelcouscous met garnalen
Ingrediënten
- 200 g parelcouscous
- 50 g boter
- 200 g garnalen – gepeld en schoongemaakt
- 4 teentjes knoflook – fijngehakt
- sap van 1 citroen
- verse bieslook en peterselie naar smaak
- 4 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
- Smelt de boter in een koekenpan en doe hier de garnalen bij. Voeg ook de knoflook toe en bak het geheel tot de garnalen gaar zijn.
- Doe dan de parelcouscous in de pan en bak deze al omscheppend nog even mee, tot de couscous voorzien is van een laagje boter.
- Breng de couscous op smaak met citroensap en voeg verse groene kruiden naar smaak toe.
- Schep de extra vergine olijfolie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.