Ga terug
+ servings
parelcouscous recept
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Parelcouscous met garnalen

Eén van mijn favoriete maaltjes van de afgelopen tijd is deze parelcouscous met garnalen. Lekker fris door gebruik van de citroen en de boter die wordt toegevoegd, zorgt voor mega veel smaak. Zowel lekker om warm te eten of koud als maaltijdsalade.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: citroengarnalen, garnalen, maaltijdsalade, parelcouscous
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g parelcouscous
  • 50 g boter
  • 200 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • verse bieslook en peterselie naar smaak
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
  • Smelt de boter in een koekenpan en doe hier de garnalen bij. Voeg ook de knoflook toe en bak het geheel tot de garnalen gaar zijn.
  • Doe dan de parelcouscous in de pan en bak deze al omscheppend nog even mee, tot de couscous voorzien is van een laagje boter.
  • Breng de couscous op smaak met citroensap en voeg verse groene kruiden naar smaak toe.
  • Schep de extra vergine olijfolie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.