5x Favoriete lunches om te preppen

Als je mij op Instagram volgt dan zie je af en toe wel eens foto’s voorbij komen van mijn foodpreppings. De afgelopen maanden heb ik zeer regelmatig voor zowel mijzelf als voor Tim de avond van te voren al lunch klaargemaakt. Op hele drukke dagen is dit gewoon heel fijn. Niet na hoeven denken over wat je eet en op deze manier kun je het toch gezond houden. Omdat de scholen weer zijn begonnen en voor de meeste mensen de vakantie voorbij is (voor mij niet, ik zit als jullie dit lezen met mijn kont in Bali woooohoo!) leek het me leuk om in een artikel mijn vijf favoriete lunches om te preppen met jullie te delen. Deze lunches kun je stuk voor stuk heel goed de avond van te voren al klaarmaken en de volgende dag meenemen. Ideaal!

Zoete aardappelsalade

1. Zoete Aardappelsalade

Hoe kan het ook anders: de zoete aardappelsalade. Mijn meest favoriete gezonde salade allertijden en ik maak hem nog veelvuldig. Ik heb zelfs al eens een artikel geschreven over vijf variaties op deze salade. Deze salade kun je prima de avond van te voren al bereiden en in een bakje meenemen. Ik raad je wel aan om de dressing (dit geldt voor alle salades) apart mee te nemen om te voorkomen dat de sla te nat wordt.

Kipburgertjes in slawraps

2. Kipburgertjes in slawraps

Als er naast een kipfiletje een ander vleessoort is dat zich goed leent om van te voren al klaargemaakt te worden is het wat mij betreft wel gehakt. Ik vind het dan ook leuk om kleine hamburgertjes te maken voor de lunch van de volgende dag. Omdat ik de afgelopen maanden nauwelijks brood heb gegeten (en ook liever niet wilde eten) heb ik het brood vervangen door blaadjes sla. Door de hamburgertjes te verpakken in blaadjes sla en daar komkommer, tomaat en eventueel ui bij te doen had je de volgende dag heerlijke kipburgertjes in slawraps. Omdat er geen saus aan te pas komt is de sla de volgende dag nog lekker knapperig. Neem eventueel wat cherrytomaatjes of stukjes komkommer los mee om te snacken.

Verse springrolls

3. Verse springrolls

Loempiaatjes zijn ook altijd heel makkelijk om mee te nemen. Het maken van verse springrolls vind ik zelf altijd veel werk maar dit is vooral te wijten aan het vele snijwerk. Ze vormen echter wel een bijzonder smaakvolle en zeer gezonde lunch dus zelf vind ik het altijd wel de moeite waard. Vul de springrolls gewoon met alles wat je in de koelkast hebt liggen. Op OMF staan verschillende recepten, maar soms houd ik het ook gewoon makkelijk voor mezelf door simpel wat vleeswaren, komkommer en tomaat te gebruiken. Ook erg lekker! Neem een klein bakje chilisaus mee om te dippen en eet er eventueel nog een salade bij als je niet zeker weet of dit genoeg voor je is.

komkommernoedels met pindasaus

4. Groentenoedels

Mijn juliennesnijder is heilig in huis sinds we regelmatig groetenoedels eten. Ik vind het heerlijk om wortel julienne te snijden maar courghetti is koud ook gewoon erg lekker. Een andere groente waar ik dol op ben is komkommer en daar maak ik graag komkommernoedels mee. Op OMF deelde ik al eens een receptje voor komkommernoedels met pindasaus, maar binnenkort deel ik ook nog een recept met je voor komkommernoedels met sesamgarnalen. Dit laatste gerecht prepte ik zelf ook een avond van te voren en smaakte de volgende dag nog heerlijk. Ook voor groentegerechten geldt: neem dressing en sauzen bij voorkeur mee in een apart bakje om te voorkomen dat alles (te) nat wordt.

Leftovers

5. Leftovers!

Last maar zeker niet least zijn leftovers! Wij Hollanders zijn nogal gewend aan ons avondeten warm eten maar de meeste gerechten smaken de volgende dag koud ook nog prima. Als je een magnetron op je werk of op school hebt die je kunt gebruiken is er helemaal niets aan de hand en kun je het gewoon even opwarmen, maar koud kan het vaak ook nog prima! De pasta van de dag ervoor eet je de volgende dag gewoon als pastasalade en zelfs aardappels kun je verwerken in een aardappelsalade. Even een aantal gerechten voor je op een rij die je in eerste instantie warm eet maar de volgende dag ook heerlijk zijn als (koude) lunch:

Naast de bovenstaande vijf dingen varieer ik altijd naar hartenlust met salades en maak ik heel af en toe ook wraps of broodjes klaar. Ook deze zijn makkelijk mee te nemen.

Hopelijk heb ik je met mijn vijf favoriete lunches om te preppen een beetje op weg geholpen. Zoals je ziet hoeft het helemaal niet zo lastig te zijn om gezond te lunchen als je veel werkt of onderweg bent. Met een beetje moeite de avond van te voren ben je de volgende dag gegarandeerd van een gezonde/uitgebalanceerde lunch. En mocht je nou écht geen tijd hebben om na het avondeten nog een keer de lunch voor de volgende dag mee te nemen, zorg er dan voor dat je gewoon iets meer avondeten klaarmaakt zodat je daar een restje van kunt meenemen als lunch.

Het niet hebben van een magnetron en/of oven is in ieder geval geen excuus meer, de meeste gerechten zijn koud ook erg lekker!

Prep jij wel eens je lunch en zo ja, wat zijn dan jouw favoriete dingen om mee te nemen?

Join the Conversation

 1. Kelly says:

  Ziet er lekker en leuk uit! Veel fijner om op die manier te lunchen !

 2. Margot says:

  Fijne inspiratie! Ik neem één keer per week lunch mee naar een klant en dan maak ik vaak een salade. Witlofsalade is de laatste tijd mijn favoriet.

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Zo’n springroll zou er nu wel in gaan :D Lekker snel te maken en verrukkelijk voor de lunch!

 4. Tamara says:

  Lekker! Goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close