Het wintersportseizoen is weer van start gegaan en onlangs deelde ik al mijn favoriete wintersportaccommodaties van CASAMUNDO voor aankomend seizoen. Het fijne aan de vakantiehuizen van CASAMUNDO is dat het echt huizen zijn met alles er op en eraan. En dus óók een keuken waar je af en toe kunt koken. Wintersporten is al duur genoeg en om je kosten een beetje te beperken kun je prima af en toe zelf voor het avondeten zorgen in plaats van steeds uit eten te gaan. Ik vond het tijd worden voor wat foodspiratie en vandaag zet ik 10 fijne vakantierecepten voor je op een rij die je kunt maken in een vakantiehuis. Al deze recepten zijn hartverwarmend, passend bij de winter en makkelijk klaar te maken want je het er relatief weinig pannen en keukengerei voor nodig. Klaar voor? GO! Klik op de foto’s om naar de recepten te gaan.
Nummer 1 is uiteraard hachée want wat past er nou beter bij de winter dan stoofvlees? Wellicht vraag je je af of hachée wel zo makkelijk is om te maken, maar dat is het écht: je hebt er namelijk maar één plekje op het fornuis voor nodig. Ok, hachée moet wel even 2 – 2,5 uur pruttelen maar dit kan toch prima als jij ondertussen bij komt van een dagje op de piste? Extra lekker wordt de hachée als je hem serveert met aardappelpuree, op en top comfortfood als je het mij vraagt.
Pasta is altijd goed, helemaal als je net de hele dag calorieën hebt verbrand op de piste. Deze tagliatelle met gamba’s en spinazie maak je klaar in één pan. Scheelt je een hele bonk afwas en je hebt er maar weinig ruimte voor nodig, ideaal toch? En mocht je niet zo’n fan zijn van gamba’s dan kun je ze ook prima vervangen door gehaktballetjes of je voegt simpelweg meer groenten toe voor een vegetarische variant.
Soep met brood is altijd geschikt op vakantie en deze Franse uiensoep in Italiaanse bol is wat mij betreft hét voorbeeld van comfortfood. Sowieso ruikt het hele vakantiehuis gruwelijk lekker wanneer je deze soep maakt, maar bedenk je eens hoe lekker de Italiaanse bol smaakt wanneer je alle uiensoep eruit hebt gelepeld? Juummm. Mocht je in jouw vakantiehuis een oven tot je beschikking hebben dan raad ik je aan de broodjes lekker te gratineren, maar mocht dit niet zo zijn dan voeg je de kaas gewoon toe aan de hete soep.
Een hit op OMF is de tomatenrisotto met chorizo de laatste tijd. En dat snap ik helemaal want wauw, wat is deze risotto lekker. Wellicht vraag je je af waarom je in vredesnaam risotto wilt maken in een vakantiehuis, maar je hebt hier slechts twee pannen voor nodig he! En terwijl het gezelschap de tafel dekt roer jij gewoon af en toe in de pan. Kost je max 30 minuten voordat deze risotto op tafel staat. Appeltje eitje.
Ook ideaal om te maken in een vakantiehuis is curry. Laat dit lekker een poosje pruttelen en kook ondertussen de rijst, dan zit je in no-time aan tafel. Het fijne van deze vegetarische gele groentecurry is bovendien dat je hem ook makkelijk al van te voren kunt maken. Dan hoef je hem op de dag zelf alleen nog maar even op te warmen.
HOERA voor tosti’s! Lekker als lunch maar ook helemaal prima als avondeten wat mij betreft. Maak het extra guilty door er wat chips bij te serveren, jum jum. Ook fijn is dat je er maar één koekenpan voor nodig hebt en alle ingrediënten zul je ongetwijfeld in iedere buitenlandse supermarkt ook vinden. De Tuna Melt is favoriet!
Favoriet van dit moment: POKÉBOWLS! Super makkelijk om te maken voor een doordeweekse dag dus minstens net zo makkelijk om te maken in een vakantiehuis. Het enige dat je hoeft te doen is even de rijst koken, alle andere ingrediënten gaan er namelijk rauw op. Binnen 20 minuten op tafel en ieder kan zelf kiezen met welke ingrediënten hij/zij de pokébowl af topt. Ook leuk om gewoon alle ingrediënten in kommetjes op tafel te zetten!
Mocht je zin hebben in pizza maar geen diepvriespizza hebben gehaald, een besteldienst niet in de buurt zit en je totáál geen zin hebt om een pizzabodem zelf te maken dan biedt een tortizza uitweg. De pizzabodem vervang je voor tortillawraps en vervolgens beleg je deze met je favoriete ingrediënten. Je hebt er wel een oventje voor nodig maar in tegenstelling tot een normale pizza ben je veel minder tijd kwijt met bakken.
Een stamppotje mocht ook niet in deze lijst ontbreken want winterser kan het bijna niet. Mijn favoriet is toch echt de stampandijvie, geserveerd met een gehaktbal of een lekkere rookworst of zoals hierboven: uit de oven. Maar zuurkool is natuurlijk ook héél geschikt, dit kun je in de meeste wintersportlanden wellicht iets makkelijker vinden dan rauwe andijvie.
En last, maar zéker niet least is Foe Yong Hai. Het perfecte gerecht om al je restjes mee op te maken aan het einde van de wintersportvakantie want naar mijn idee zijn er geen regels voor een lekkere foe yong hai.
Genoeg inspiratie voor aankomende wintersportvakantie toch? Mocht je nog op zoek zijn naar een fijn vakantiehuis voor de wintersport, check dan de website van CASAMUNDO. Zij hebben een heel fijn aanbod in vakantiehuizen in alle populaire wintersportlanden in Europa en daar buiten.
Wat is jouw favoriete gerecht om te koken in een vakantiehuis?
In samenwerking met CASAMUNDO
Hey ziet er super lekker uit, maar zijn er misschien ook linkjes naar de recepten? alvast bedankt!
In de inleiding staat: ‘klik op de foto’s om naar de recepten te gaan’.