Soms ben ik op zoek naar makkelijke bijgerechtjes. Dingen die je lekker snel gemaakt hebt maar die je avondmaaltijd net wat extra’s geven omdat je wat meer op je bord hebt liggen dan alleen een superlekkere salade (yes, ik maak ze iedere week wel). En vaak zit het hem in de eenvoud die al goed is, zoals lekkere aardappeltjes uit de oven, geroosterde groenten of een stukje vlees of vis. Het is maar hoe je het combineert en wat je een bijgerecht laat zijn, maar deze zoete aardappel omelet kun je ook zeker in het rijtje meenemen. Simpel om te maken en zo’n oranje puntje staat best gezellig op je bord. Ik at het met een groene salade (rucola, avocado, komkommer..) en krokant uitgebakken spek, maar het past ook prima bij tal van andere gerechten!
Zoete Aardappel Omelet
Ingrediënten
- 2 kleine zoete aardappelen
- 6 eieren
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel scherp paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 teen knoflook
- snufje zout
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van een paar millimeter dik.
- Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelschijfjes gaar.
- Doe een klein beetje olijfolie in een hapjespan en als de schijfjes gaar zijn verdeel je deze over de bodem van de pan.
- Klop de 6 eieren los met alle kruiden en giet het mengsel over de aardappelschijfjes. Zet het vuur middelhoog en laat zo'n 20 tot 25 minuten garen met de deksel op de pan.
- Als de omelet gaar is laat je hem nog even een beetje afkoelen in de pan.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Heerlijk! Ziet er goed uit! Ik ben benieuwd naar alle andere bijgerechtrecepten die nog voorbij gaan komen!
Klinkt lekker, en ziet er ook heerlijk uit! Ik vind het altijd maar lastig om goeie en lekkere bijgerechten te verzinnen en maken die niet zo standaard zijn, maar deze komt zeker op het lijstje om eens te maken!
Lekker! Ik heb de zoete aardappel geprakt met wat geraspte kaas en door het ei geklutst. Resultaat was een mooie, stevige en goudoranje omelet! Mjam, zoet en hartig tegelijk :)
Wat een top idee!