Zalm taco’s met mangosalsa

Zodra het buiten ook maar een béétje warm is, krijg ik spontaan zin in kleur op mijn bord. Fris, bij voorkeur met wat fruit terwijl ik daar normaal helemaal niet van hou in mijn avondeten, snel klaar en het liefst zonder dat ik lang boven hete pannen hoef te hangen. Deze zalm taco’s met mangosalsa voldoen aan al die eisen. Echt zo’n zomers gerecht waar je weinig voor nodig hebt, dat er gezellig uitziet én lekker makkelijk is om te maken. En niet onbelangrijk: het is een hit aan tafel, zelfs bij (mijn) kinderen.

De combinatie van zalm met mango is er eentje die ik al vaker heb gemaakt. Op OMF vind je bijvoorbeeld ook al deze Rijst met zalm en avocado-mangosalsa. Maar dit keer besloot ik er taco’s mee te vullen. Goede keuze!

Taco’s recept met zalm

Als je aan taco’s denkt, denk je misschien al snel aan gehakt, bonen of kip. Maar vis werkt óók fantastisch als vulling. Zeker als je kiest voor een stevige vissoort zoals zalm. In dit geval kruid je de zalm met cajunkruiden, citroensap en olijfolie, en bak je hem kort in de pan tot hij nét gaar is. Je kunt de zalm daarna in grove stukken trekken of snijden om over de taco’s te verdelen.

Doordat de vis zo vol van smaak is, heb je verder niet veel nodig om je taco af te maken. Een lepeltje zure room en een flinke schep mangosalsa is genoeg. Het resultaat: frisse, zachte zalm taco’s die perfect passen bij het mooie weer.

Ook fijn: je hoeft eigenlijk alleen de zalm te bakken, de rest van de bereiding is een kwestie van snijden en mengen. En dus ideaal voor op een warme zomerdag, want je bent niet lang bezig en hoeft zeker geen uren in de keuken te staan. Sterker nog, als je de mangosalsa van tevoren maakt en de zalm alvast marineert, hoef je die op het moment zelf alleen nog maar even kort te bakken. Het vullen van de taco’s is vervolgens zo gedaan of kun je iedereen zelf laten doen door alles in kommetjes te serveren op tafel.

Zalm taco's maken

Mangosalsa maken

Hoewel we dit zalm taco’s noemen, is de held van gerecht misschien stiekem toch wel de mangosalsa. Zoet, een beetje pittig, fris dankzij de limoen en zelfs een beetje romig door de avocado. Dit is er echt eentje om vaker te maken!

De salsa bestaat uit blokjes mango, rode paprika, avocado, gesnipperde rode ui en verse peterselie. Dat alles meng je met een klein beetje extra vergine olijfolie, limoensap en een snuf zout en peper. Simpeler wordt het bijna niet, maar de smaak is echt fantastisch.

En zeg nou zelf: met die felle kleuren ziet het er ook meteen feestelijk uit, toch? Serveer de salsa gerust in een apart kommetje aan tafel, zodat iedereen zelf kan scheppen.

Hier kun je de mango salsa ook bij serveren

De mangosalsa is niet alleen heerlijk bij zalm taco’s, maar werkt ook perfect als bijgerecht bij gegrilde kip of garnalen. Check bijvoorbeeld ook mijn Garnalenburgers met avocado en mangosalsa.

Of maak een Mexicaanse salade en gebruik de salsa als topping. Ook op een broodje met pulled chicken of pulled pork is dit echt een topcombi.

Je kunt de salsa prima een dag of twee bewaren in de koelkast. Wil je dat doen, bewaar ‘m dan in een afgesloten bakje. Houd er wel rekening mee dat de avocado sneller bruin kleurt. Wil je de salsa langer vers houden of bijvoorbeeld van tevoren maken voor een etentje? Laat de avocado dan weg en voeg die pas toe vlak voor het serveren.

Tot slot: vergeet niet dat je dit gerecht ook perfect kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. Voeg wat jalapeño toe aan de salsa als je van pit houdt, of serveer de taco’s met een likje guacamole in plaats van zure room. Alles kan!

Zalm taco’s zijn wat mij betreft de ultieme zomerse maaltijd: eenvoudig, smaakvol, kleurrijk en snel klaar. En zeg nou zelf: dat is precies waar we op een warme dag naar op zoek zijn, toch?

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Taco met zalm recept
No ratings yet

Zalm taco’s met mangosalsa

Als ik aan taco's denk, denk ik al gauw aan gehakt en heel veel kaas. Deze zalm taco's met mangosalsa zijn een stukje lichter en ideaal om te maken op warme dagen.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct eten

Ingrediënten

Gekruide zalm

  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el cajunkruiden
  • 400 g verse zalm

Mangosalsa

  • 1 mango – in blokjes
  • 1 rode paprika – in blokjes
  • 1 avocado – in blokjes
  • 1 rode ui – gesnipperd
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 bosje verse peterselie – fijngehakt
  • peper en zout

En verder

  • 8 mini wraps
  • 125 g zure room

Instructies

  • Roer de olijfolie, citroensap en cajunkruiden door elkaar en smeer hier de zalm helemaal mee in.
  • Bak de zalm in een koekenpan 3-4 minuten aan weerszijden, tot de zalm net gaar is. Pluk de zalm met twee vorken grof.
  • Meng alle ingrediënten voor de mangosalsa door elkaar.
  • Smeer de wraps in met zure room en schep de zalm en mangosalsa erop. Serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, mangosalsa, taco’s, verse zalm, zalm taco’s, zomergerecht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close