Mijn kinderen zijn, net als vrijwel ieder kind denk ik, dól op ijsjes. Ze vragen dan ook vrij regelmatig (lees: bijna iedere avond) tijdens het avondeten of we ijsjes hebben en zo ja, of ze er dan eentje mogen. Negen van de tien keer mag het niet want we doen doordeweeks eigenlijk niet aan toetjes, maar als het een echt warme dag is dan knijpen we vaak wel een oogje toe. Daarbuiten komt het ook regelmatig voor dat we na schooltijd of op mama- of papadag een ijsje gaan eten. Mocht jij nou ook van die ijsmonstertjes hebben, dan zijn deze yoghurtijsjes met rood fruit een fijn en iets verantwoorder alternatief voor alle mierzoete ijsjes uit de supermarkt.
Toen ik Vic en Cody voor het eerst zo’n yoghurtijsje gaf was ik een beetje bang dat ze ze niet zo lekker zouden vinden. Met name omdat ik geen suiker (alleen een beetje honing) heb gebruikt waardoor de ijsjes veel minder zoet zijn dan degene die we standaard in de vriezer hebben liggen. Maar nee hoor, daar was gelukkig geen sprake van!
Goed teken voor mij om vaker yoghurtijsjes te maken en daarbij lekker te variëren met verschillende soorten fruit, want als ze er zo makkelijk ingaan dan heb ik toch liever dat ze deze zelfgemaakte ijsjes eten dan andere suikerbommetjes.
Omdat ik weet dat ik er vragen over ga krijgen: deze ijsjesvorm kocht ik járen geleden een keer online maar kan ik nu niet meer terugvinden. Gelukkig heb ik bij Cookinglife een goed alternatief gevonden met dezelfde ‘old school’ vorm ijsjes. De ijsstokjes koop je tegenwoordig gewoon bij Action, lekker goedkoop!
Yoghurtijsjes met rood fruit
Benodigdheden
- ijsvorm
- 6 ijsstokjes
Ingrediënten
- 500 g volle yoghurt
- 2 el honing
- 2 el aardbeienjam
- 1 handje vers rood fruit
Instructies
- Klop de volle yoghurt met de honing en aardbeienjam op tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
- Stop wat rood fruit in de ijsjesvorm en schenk de vormpjes vol met de yoghurtmix.
- Steek in ieder vormpje een ijsstokje en laat de yoghurtijsjes minimaal 8 uur in de vriezer opstijven.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.