Jaaa, het witte aspergeseizoen is weer in volle gang en als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik daar altijd zéér gelukkig van word. Inmiddels heeft het witte goud dan ook al een aantal keer bij ons op tafel gestaan, iedere keer in een andere vorm. De hele verzameling aan witte asperge-recepten kun je hier vinden, maar vanaf vandaag kun je weer een nieuw recept aan je repertoire toevoegen: witte asperges met geraspt ei en misoboter. En ik denk dat ik daarmee ook direct een nieuwe persoonlijke favoriet heb gevonden…
Geraspt ei?!
Ik hoor je overigens denken: geraspt ei?! Ja, het is geloof ik weer zo’n TikTok-trend van de afgelopen maanden. En ik moet eerlijk bekennen: het leek mij een beetje raar om ei te raspen, zeker om het over een broodje te doen want wat is er mis met een gekookt ei in plakjes snijden? Maar ik moet toegeven: geraspt ei in combinatie met witte asperges is een topper. Om twee reden eigenlijk: a. het is een keer iets anders dan een standaard gekookt eitje en b. door gekookt ei te raspen krijg je een hele luchtige textuur en dat is dus echt wel heel erg lekker. Weer een TikTok trend die dus best een succesje is.
De lekkerste boter ooit: misoboter
En dan de misoboter: wat een gouden combinatie is dat met witte asperges – wow. Ik ben sowieso al dol op miso, niet voor niets hebben we er al aardig wat recepten mee gemaakt, maar misoboter samen met asperges… ik denk dat ik niet anders meer wil voortaan. Voor de kleur heb ik wat verse groene kruiden aan de boter toegevoegd maar dat zou je eventueel weg kunnen laten. Ik weet in ieder geval zeker dat ik in de zomer ga experimenteren met misoboter voor bij de barbecue, yum.
Toppertje dus, deze witte asperges met geraspt ei en misoboter! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.
Witte asperges met geraspt ei en misoboter
Benodigdheden
- grove rasp
Ingrediënten
- 1 ei
- 400 g witte asperges
- 50 g roomboter
- 1 el misopasta
- 1 el verse peterselie
- 1 el verse bieslook
- peper en zout
Instructies
- Kook het ei in 10 minuten hard en laat het ei goed schrikken in koud water.
- Verwijder ong. 2 cm van de houtige onderkantjes van de asperges en verwijder de schil rondom met een dunschiller.
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de asperges in 8-10 minuten gaar.
- Smelt ondertussen de boter met de misopasta in een pannetje. Let erop dat de misopasta niet verbrandt, dus draai het vuur niet al te hoog.
- Voeg de verse groene kruiden toe zodra de boter is gesmolten.
- Pel het ei en rasp het ei grof.
- Leg de asperges op een bord, schenk de misoboter er overheen en top af met geraspt ei. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Lekker met gegrilde aardappeltjes!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Heerlijk!