Video: Roze Tompoucen

Een tijdje geleden reviewde ik op OMF de mix voor roze tompoucen van Euro Patissier. Tot grote hilariteit van een aantal kijkers trouwens want blijkbaar deed ik het helemaal fout. Ik wist dan ook niet dat deze bakmix al járen verkrijgbaar is en blijkbaar een veelgebruikt product is. Deze video zorgde er echter wel voor dat ik nóg vaker de vraag kreeg of ik een keer verse roze tompoucen wilde maken. Nou goed dan, aangezien ik zelf ook dol ben op roze tompoucen (ik eet ze vrijwel nooit want: ZOET!) wilde ik het wel eens proberen. Ik ging aan de slag met het roze glazuur en zachte banketbakkersroom en bouwde mijn eigen roze tompoucen. Voor camera uiteraard, dus nu kunnen jullie ze voortaan ook thuis maken. En echt doen hoor, ze zijn zoveel lekkerder dan de tompoucen uit de supermarkt.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

 • ¾ vel vers bladerdeeg

Voor de banketbakkersroom:

 • 350 milliliter halfvolle melk
 • 3 eidooiers
 • 35 gram bloem
 • 65 gram kristalsuiker
 • 1 verse vanillepeul

Voor het roze glazuur:

 • 150 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels bessensap

Check de video voor de werkwijze!

Vergeet je ook niet te abonneren op het OMF YouTube-kanaal, dan zie je alle nieuwe video’s als eerste.

Roze tompouce

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat zien ze er goed uit!

 2. Ellen says:

  Ik zou dit ook wel eens zelf willen maken!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wat lijkt me dit lekker! Vaak zijn ze mij te zoet, maar als je ze zelf maakt, kan je dat natuurlijk zelf bepalen :)

 4. Marie says:

  even tellen hoe vaak je “banketbakkersroom” zei, *hihi*
  ziet er heeeeeerlijk uit! ik vind ook de glazuur mooier zo dan dat vel roze uit de supermarkt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close