Video: Pangsit Goreng

Járen geleden kreeg ik ooit bij de Chinees eens gefrituurde deegflapjes met een bolletje vlees erin. Gek was ik erop, vanaf het eerste moment. Helaas heb ik toen nooit naar de naam gevraagd en heeft het jaren geduurd voordat ik erachter kwam dat ik toen Pangsit at. Vanaf het moment dat ik het wist behoorde Pangsit Goreng tot mijn favoriete gefrituurde snackjes. Hoewel je naar hartenlust kunt variëren met de vulling van deze hapjes, ging ik voor een gouwe ouwe: een vulling van varkensvlees en garnalen. Ik geef van te voren alvast even aan dat je wel wat tijd moet uit trekken voor het maken van deze snack. Het maken van de vulling is een fluitje van een cent, maar het vouwen van de Pangsit duurt even. Maar neem aan dat dit echt de moeite waard is, zo vers uit de frituur is deze Pangsit goddelijk. Helemaal als je het serveert met een beetje (zoete) chilisaus. Oef, smullen. Gelukkig heb ik een voorraadje in de vriezer liggen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (24 stuks):

 • 150 gram half om half gehakt
 • 100 gram rauwe, schoongemaakte garnalen
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 bosuitje
 • 24 wontonvellen (of 6 loempiavellen, verdeeld in vieren)
 • peper en zout
 • 1 eiwit

1. Hak de garnalen samen met de teentjes knoflook en de bosui fijn. Voeg hier peper en zout naar smaak aan toe.

2. Schep het gamba mengsel door het gehakt en kneed kleine soepballetjes van de vleesmix.

3. Laat de wontonvellen ontdooien en vouw ieder bolletje vlees in een velletje wonton. Check de video hierboven voor mijn ’techniek’.

4. Lijm het pakketje goed dicht met behulp van het eiwit.

5. Verhit zonnebloemolie in een wok of frituurpan naar 180°C. Frituur de Pangsit Goreng vervolgens 5 – 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenrol en serveer direct.

Deze Pangsit Goreng laat zich prima bewaren in de vriezer. Zelf vries ik ze gefrituurd in zodat je ze alleen nog maar op hoeft te warmen in de oven als je ze wilt eten.

Pangsit Goreng

Join the Conversation

 1. Rachel Kromdijk says:

  oeh loooking good!

 2. Tanja says:

  Wat lijkt me dit lekker! Omdat ik heel graag Indisch/Chinees/ Thais kook komt dit recept me goed van pas! Ik denk dat ik ze morgen maak en invries ( na het proeven uiteraard :-) ) en dan opwarm op de 15de als ik jarig ben :-) Samen met mijn beroemde Indische gehaktballetjes met zelfgemaakte satésaus zal dit een succes worden denk ik. Wat kroepoek i.p.v. chips met enkele oosterse dip-sausjes zoals hete Sojasaus en gembersaus. Nog 2 hapjes erbij, bv Chinese eieren en mini saté’s maak ik er een oosters avondje van.

 3. Tanja says:

  Oeps ik kon ze nog niet maken. Er zijn hier bij de AH en COOP geen wonton -en loempia vellen te koop :-( Nu bracht mijn man filodeeg vellen mee. Kan het daarmee ook? Er is hier jammer genoeg ook geen toko in de buurt.

 4. Tanja says:

  Hallo, nog een keer :-) Met filo deeg lukte het me niet :-( Dus heb ik er maar gewoon gehaktballetjes van gedraaid en gebakken. Deze zijn ook heerlijk!! Dit vonden ook manlief en mijn oudste dochter!! :-)

 5. Laura says:

  Ze zijn goed gelukt, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close