Video: Kipsaté salade

Vroeger wisselden Tim en ik (wij zitten sinds VWO 3 bij elkaar in de klas) altijd van lunch op school. Hij kreeg namelijk altijd van die broodsalades mee naar school en ik vaak worst of ei. Ik was altijd dol op broodsalades en dan met name de kipsaté salade. Ik moet bekennen dat deze alsnog wel eens in huis wordt gehaald voor op toastjes of stokbrood bij de borrel. Ik vond het echter wel een keer tijd worden om zelf kipsate salade voor op brood te maken en ik zette daarbij direct maar de camera aan. Nu weten jullie ook hoe het moet!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 bakje vol)

 • 1 kipfilet
 • 70-80 gram pindakaas
 • 1 eetlepel neutrale olie
 • 1 eetlepel sojasaus
 • ½ eetlepel honing
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • peper en zout
 • 2 eetlepels kokend water

1. Kook de kipfilet in 10 minuten gaar en laat de kip vervolgens nog 10 minuten in het water rusten.

2. Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.

3. Doe de pindakaas, honing, olie, sojasaus, het gemberpoeder en wat peper en zout in een kom en roer dit met een garde goed door elkaar.

4. Voeg het kokende water toe en blijf roeren tot een dikke maar egale satésaus ontstaat.

5. Schep de geplozen kip vervolgens met een lepel door de satésaus.

Kipsate salade

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Perfecte lunch!

 2. Mirne says:

  Ik moest stiekem wel lachen om je inleiding. Kregen jullie nog brood mee in 3vwo? Smeerde jullie geen eigen brood?

  Wel altijd lekker overigens dit!

 3. AgEETh&kookt says:

  Oeh, leuk receptje. Morgen krijg ik visite, zij zetten zelf altijd van die plastic bakjes uit de supermarkt op tafel, waarvan ik nooit iets neem omdat ik iets tegen die kant en klare salades heb en zeker als ze uit een plastic bakje komen. Wel zit er ook altijd kip-saté bij. Ik ga deze salade voor ze maken, met een stokbroodje. Volgens mij is dit uiteindelijk nog sneller dan een bakje in de supermarkt gaan halen.

 4. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Heerlijk! Dit ga ik zeker eens proberen!

 5. Hester says:

  Haha. de intro, geweldig! En wat leuk dat jullie elkaar al zo lang kennen en ook bij elkaar in de klas zaten :) Ik vind kipsaté uit de winkel vaak een beetje chemische bende, dit lijkt me veel lekkerder! Op de foto’s doet het me alleen heel erg denken aan makreel in rode saus, haha.

 6. Eline says:

  Kipsatesalade is onwijs lekker, leuk recept dit!

 7. Ziet er heerlijk uit!
  Hoe lang kun je dit bewaren in de koelkast? En is het ook geschikt om in te vriezen?

 8. Thefoodiary says:

  Oehh, lekker! Ga ik snel een keertje maken! Moet je die kip in het water laten liggen zodat hij mals blijft?

  1. Sabine Author says:

   Geen idee of dat de reden is… Dan weet je in ieder geval zeker dat ‘ie gaar is :)

 9. Nicole says:

  Super lekker en makkelijk om te maken. Ga het in het weekend maken.

 10. Dineke says:

  lekker hoor; ga dit vast een keertje maken.
  met een vochtig velletje keukenrol onder je snijplank glijdt hij nooit meer weg;)

 11. Silke says:

  Kan je de sojasaus ook weglaten? Heb hem
  Toevallig gisteren opgemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close