Video: Eenpersoons borrelbrood

Ik kreeg op YouTube een aantal keer de vraag of ik eens borrelbrood wilde maken. En dat wilde ik wel (want het is verrukkelijk natuurlijk!) maar voor OMF had ik al eens plukbrood gemaakt. Praktisch hetzelfde. Om er toch een twist aan te kunnen geven ging ik aan de slag met Eenpersoons borrelbrood. Ideaal voor de lunch als je zin hebt in een warm broodje of om te serveren bij bijvoorbeeld de soep. Je kunt het brood vullen met ingrediënten die jij lekker vindt, ik koos in dit geval voor een Caprese-achtige variant. Het is wel echt een aanrader om een Italiaanse bol hiervoor te gebruiken trouwens. De smaak die dat brood van zichzelf al heeft komt optimaal naar voren op deze manier.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 broodje)

 • 1 Italiaanse bol
 • 2 theelepels pesto
 • 2 zongedroogde tomaten
 • ¼ bol mozzarella
 • optioneel: restant kaas (ik gebruikte Emmentaler)

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd het brood in een ruitpatroon maar zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt. De onderkant van het brood moet aan elkaar blijven zitten.

3. Verdeel de pesto, stukjes zongedroogde tomaat, mozzarella en de eventuele andere kaas die je gebruikt tussen de stukjes brood.

4. Bak het eenpersoons borrelbrood in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten knapperig, tot de kaas gesmolten is.

Eenpersoons borrelbrood

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ik weet al wat ik dit weekend ga maken! Yum!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Yep, dit ga ik morgen eten! :D

 3. Marjolein says:

  Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker binnenkort proberen!

 4. Daniëlle says:

  Heerlijk! Borrelbroden zijn zo lekker en leuk om er een eenpersoons versie van te maken!

 5. Net gemaakt, heeeeerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!

 6. Pauline says:

  Wat een leuk idee om dat per persoon te maken.

 7. Roxanne says:

  Lekker! Mijn nichtje maakte gisteren een soortgelijk brood en gebruikte er een Turks brood voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close