Variatie tips

Wanneer je elke avond moet koken kom je soms wel eens zonder inspiratie te zitten? Ken je het gevoel dat je ergens zin in hebt, maar dat je het net een tikkeltje anders wilt doen dan normaal? Dat je bijvoorbeeld zin hebt in pasta, maar niet met eindeloos dezelfde saus? In de supermarkt zijn tegenwoordig tientallen soorten pasta, vleeswaren en rijst te koop, maar soms kun je met de meest simpele aanpassingen al een totaal andere smaaksensatie of zelfs een ander gerecht op tafel zetten. Kijk mee naar een aantal mogelijke variaties die je kunt toevoegen, waar ik zelf vaak naar teruggrijp als ik eens iets anders wil.

Pasta
Pasta wordt vaak gegeten met gehakt, tomatensaus en geraspte kaas. Ik ben gek op pasta en eet het liefst elke week iets anders. Vaak voeg ik aan mijn pastasauzen een uitje en wat champignons toe, naar mijn mening een ideale combinatie bij welke saus je ook gebruikt. Maar probeer eens het gehakt te vervangen door cervelaat of chorizo. Bak deze worst kort aan in een koekenpan en voeg hem vervolgens toe aan je pastasaus. Het geeft je gerecht een heerlijk pittigje.

Rijst
Zoals ik al zei zijn er tientallen soorten rijst te koop waarvan iedereen altijd wel doodnormale, witte rijst in huis heeft. Ben je op zoek naar een wat kruidigere rijst dan hoef je daar helemaal niet voor naar de winkel. Voeg tijdens het koken van de rijst twee of drie ongeplette en ongepelde teentjes knoflook toe en je rijst krijgt een lekkere geur en smaak.

Fruitsalade
Een fruitsalade is zo gemaakt en helemaal in deze tijd van het jaar. De supermarkten hebben zoveel verse soorten fruit aan te bieden dat je bijna niet weet wat je moet kiezen. Om je fruitsalade net een extra smaakje te geven kun je een klein beetje limonade siroop of ijsthee toevoegen. Let op dat je niet teveel gebruikt, je fruit hoeft immers niet te verdrinken! Wanneer je je fruitsalade met een beetje vanille ijs eet, heb je zo een sorbet in elkaar gedraaid.

Sandwich
Vers brood vind ik heerlijk, maar zo af en toe vind ik het ook ongelooflijk saai. Soms heb ik zin om iets lekkers te maken voor de lunch, maar het moet niet teveel tijd in beslag nemen. Daarom rooster ik mijn boterhammen graag om ze wat meer smaak te geven.

Ook ben ik totaal geen fan van boter, ik eet het alleen graag op ontbijtkoek maar smeer onder je beleg -bijvoorbeeld gerookte zalm of beenham- eens een laagje kruidenkaas. Heeeerlijk!

Wentelteefjes
Traditionele wentelteefjes maak je met melk, boter en eieren. Vervang de melk eens voor slagroom. Het maakt je wentelteefjes welliswaar iets minder gezond, maar wel erg lekker!

Hebben jullie zelf nog tips om gerechten net dat beetje extra te geven?

Join the Conversation

  1. Juudith says:

    Je moet eens kip door je pasta doen!! Doen wij ook wel eens en dat is zoooo lekker!!

  2. Lakeisha says:

    I can’t believe I’ve been going for years witouht knowing that.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close