Travel Tip: Around the Globe

De laatste tijd ontvang ik steeds meer persberichten in mijn mailbox dat reizigers tegenwoordig alles online zoeken. Dit varieert van hotels tot aan leuke vakantiebestemmingen maar ook informatie over het wel of niet innemen van malariapillen of andere kwesties worden tegenwoordig gegoogled. Ik herken mezelf wel een beetje in dit plaatje en ik kan me voorstellen dat er onder jullie ook nog genoeg zijn en daarom wil ik jullie vandaag kennis laten maken met Around the Globe een online ontmoetingsplek voor en door reizigers.

Around the Globe
Around the Globe is een online reiscommunity welke is opgezet door Erik van Erp. De community richt zich op het informeren over en uitwisselen van reisinformatie en tips onder zelfstandige reizigers. De community bestaat al sinds 2003.

Forum
De belangrijkste plek op de website is het forum, hier kunnen reizigers topics plaatsen met prangende vragen maar ook op zoek gaan naar een reismaatje. Alle leden (lidmaatschap is gratis!) van Around the Globe kunnen hier weer op reageren en zo ontstaat er al gauw een discussie omtrent een vraag. Hartstikke handig wanneer je je bijvoorbeeld afvraagt welke bezienswaardigheden je zeker moet gaan zien wanneer je Corsica gaat bezoeken met de auto en een tent, maar ook wanneer je niet zo’n fan bent van alleen vliegen kun je een topic openen waarin je zoekt naar een vliegmaatje. Op deze manier brengt Around the Globe reizigers soms heel dichtbij elkaar en dat is natuurlijk leuk. Want hoewel reizen in je eentje heel tof kan zijn, is het ook leuk als je je belevenissen kunt delen met iemand.

Het forum is erg actief en meerdere leden reageren dagelijks. Je kunt er dus vanuit gaan dat je relatief snel input op jouw vragen en oproepjes krijgt.

Nieuws
Mocht je op zoek zijn naar goedkope vliegtickets of andere koopjes dan ben je op Around the Globe ook op het goede adres. Onder het kopje ‘nieuws’ vind je regelmatig nieuwsberichten waarin actie-tickets vermeld worden. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vliegroutes en de leukste aanbiedingen. Overigens vinden we er af en toe ook waarschuwingen en handige tips. Hoe het online aanvragen van een toeristenvisum voor Myanmar in zijn werk gaat bijvoorbeeld en info over vaccinaties en de vergoeding daarvan.

Kortom: eigenlijk zou iedere fervent reiziger zich even moeten aanmelden op Around the Globe, al is het alleen maar om ervaringen uit te wisselen met ervaren reizigers of om antwoorden te vinden op prangende vragen.

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Wat een tof concept!

 2. MySimplySpecial says:

  Leuk idee!

 3. Sabrina says:

  Dat forum klinkt heel handig, zeker als je een soort insiders-information over iets zoekt!

 4. Floortje says:

  Een erg handige site! Het forum is super handig en je krijgt er snel de juiste info. Via deze site heb ik vorig jaar een meisje ontmoet waarmee ik 4 weken heb gereisd door Midden-Amerika en we zijn nog steeds vriendinnen. Aanrader dus :D

  Liefs,

  1. Sabine Author says:

   Wauw, dat is helemaal leuk!

 5. Marijke says:

  Super, bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close